„Curiozităţi sălăjene” la editura Caiete Silvane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Editura „Caiete Silvane”, a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, a fost inaugurată o nouă colecţie – „Scriitori sălăjeni” – o dată cu apariţia volumului „Curiozităţi sălăjene” (ediţia a II-a, revăzută, corectată, ilustrată cu fotografiile autorului) scris de Györfi – Deák György.

Györfi-Deák György, autorul „Curiozităţilor sălăjene”, primul volum din colecţia „Scriitori sălăjeni”,  a precizat că „în toate împrejurările, intenţia a fost să prezentăm lucruri specifice Ţării Silvaniei, fapte şi realizări culturale ieşite din comun, menite să definească un loc în istorie, să rememoreze momente de glorie, să recupereze strădanii, să analizeze activitatea unor personalităţi despre care nu s-a putut vorbi înainte de 1989”.
C

artea va fi lansată cu ocazia celei de-a patra ediţii a Zilelor revistei „Caiete Silvane”, care va avea loc în perioada 25 - 26 martie 2011 la Zalău şi la Jibou.

Următoarele titluri din colecţia „Scriitori sălăjeni” a Editurii „Caiete Silvane”: Viorel Mureşan – „Colecţia de călimări”; Viorel Tăutan – „Impresiile unui călător tomnatic”. Şi aceste două titluri vor fi lansate la Zilele revistei „Caiete Silvane”, ca şi cartea in memoriam Szabó Vilmos – „Desene/Rajzok”, volum ce va inaugura colecţia „Arte vizuale” a editurii noastre.

Potrivit informaţiilor primite de la Centrul de Cultură şi Artă, Györfi-Deák György s-a născut la data de 17 aprilie 1964 în municipiul Timişoara. A absolvit cursurile Facultății de Fizică a Universităţii din Timişoara în 1988. Doi ani, a lucrat ca profesor de fizică în satul Drighiu, comuna Halmăşd, judeţul Sălaj, de unde s-a transferat la Biblioteca Judeţeană „Ioniţă Scipione Bădescu” Zalău. În prezent, este bibliotecar la Biblioteca Orăşenească Jibou. Între anii 1998-1999, a fost inspector de specialitate la Inspectoratul pentru Cultură Sălaj. Este căsătorit cu poeta Simone Györfi şi au doi copii: Géza György (1995) şi Gergely (1997). Györfi-Deák György este prezent în mai multe antologii de SF. El este co-autor, împreună cu Robert Lazu (coordonator) şi Mihaela Cernăuţi-Gorodeţchi, al primei lucrări româneşti de referinţă dedicate Pământului de Mijloc, Enciclopedia lumii lui J.R.R. Tolkien (Ed. Galaxia Gutenberg, 2007). A publicat proză, traduceri şi cronici de carte în majoritatea revistelor science – fiction, tipărite sau on – line. Este colaborator  permanent al revistei de cultură „Caiete Silvane”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite