Cum au votat sălăjenii în turul doi. Singura comună câştigată de PSD la şase voturi diferenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a pierdut alegerile prezidenţiale în 61 din cele 62 de comune şi oraşe din judeţul Sălaj şi a obţinut un scor sub cel înregistrat la nivel naţional.

Exceptând comuna Şimişna, singura în care Viorica Dăncilă a ieşit învingătoare, Partidul Social Democrat a pierdut alegerile prezindenţiale din acest an în Sălaj. Potrivit rezultatelor finale comunicat de către Autoritatea Electorală Permanentă, la nivelul Sălajului, candidatul social-democrat a fost votat de 28.864 de cetăţeni, reprezentând 30,85% din totalul voturilor valabil exprimate, în timp ce preşedintele Iohannis a fost opţiunea electorală a 64.695 de persoane, adică 69,14% dintre sălăjenii care au trecut pe la urne.

Social-democraţii au pierdut chiar şi în cele două oraşe în care au primari: Zalău, unde la alegerile din 24 noiembrie PSD a obţinut doar 27,11% dintre voturi, şi Jibou, unde 40,68% dintre cei care au trecut pe la urne au votat pentru Viorica Dăncilă.

Comuna Şimişna este singura unitate administrativ-teritorială rămasă "roşie". Aici, candidatul PSD a obţinut 50,67% dintre sufragii, câştigând la doar şase voturi în faţa candidatului liberal.

Klaus Iohannis a înregistrat cele mai bune rezultate în comunele Plopiş (83,21%), Marca (82,18%) şi Pericei (81,34%).

La cel de-al doilea tur al prezidenţialelor au votat 94.885 de alegători, reprezentând 48,36% din totalul sălăjenilor cu drept de vot. Prezenţa este apropiată de cea de la primul tur, când au trecut pe la urne 48,32% dintre alegători. La nivel naţional, la închiderea urnelor prezenţa a fost de 49,87%.

Citiţi şi:

Dăncilă, înfrântă la Zalău. În municipiul cu primar PSD, scorul este sub media pe ţară

VIDEO Lider PSD, după rezultatele exit-poll-ului: „Nu am reuşit să ne ducem cu cele mai potrivite mesaje către Diaspora“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite