Continuă protestele în justiţiei. Procurorii sălăjeni cer abrogarea OUG 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii sălăjeni au organizat un nou protest FOTO Andreea Vilcovschi
Procurorii sălăjeni au organizat un nou protest FOTO Andreea Vilcovschi

Pentru a doua săptămână la rând, procurorii sălăjeni protestează împotriva modificărilor aduse legilor justiţiei. Astăzi, timp de o jumătate de oră, magistraţii au ieşit din nou pe treptele Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la efectele negative pe care Ordonanţa 7 le are asupra activităţii Ministerului Public.

Procurorii sălăjeni continuă şi în această săptămână protestele împotriva Ordonanţei de Urgenţă nr. 7/2019, ce modifică legile justiţiei. Luni, 11 martie, de la ora 12, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj şi ai unităţilor arondate, precum şi cei de la DIICOT Sălaj au ieşit pe treptele instituţiei nemulţumiţi fiind de refuzul Guvernului de a abroga integral Ordonanţa 7. Protestatarii au afişat lozinci în limba engleză ce transmiteau mesaje precum "Da, democraţiei! Nu, autocraţiei!" sau "Mândru să fiu procuror de-al lui Kovesi şi Lazăr".

„Am solicitat abrogarea Ordonanţei 7 din 2019, precum şi efectuarea unor schimbări la nivelul legii de organizare judiciară. În schimb, Ordonanţa a fost doar modificată în anumite puncte, nu a fost abrogată integral, iar celelalte solicitări ale noastre nu s-au concretizat; ca urmare, am decis împreună cu colegii să continuăm protestele”, a precizat Bogdan Chiş, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Potrivit spuselor sale, în zilele ce vor urma, procurorii sălăjeni vor suspenda activitatea cu publicul zilnic, în intervalul orar 8-12, cu excepţia cazurilor urgente.

Citiţi şi:

Procurorii sălăjeni se alătură protestelor din ţară. Activitatea cu publicul, suspendată până în 8 martie

Protest pe treptele Parchetului Sălaj. „Se pune o presiune extraordinară pe magistraţi”

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite