Procurorii sălăjeni se alătură protestelor din ţară. Activitatea cu publicul, suspendată până în 8 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii sălăjeni se alătură colegilor din ţară şi vor protesta împotriva modificării legilor justiţiei. Activitatea Parchetului va fi suspendată în zilele ce urmează, iar vineri, 1 martie, magistraţii vor ieşi în faţa instituţiei.

În semn de proteste faţă de modificările legilor justiţiei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj şi cei ai unităţilor arondate din Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou îşi vor suspenda activitatea zilnic câte patru ore.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului Sălaj, din 1 până în 8 martie, activitatea cu publicul va fi suspendată în intervalul orar 8-12, când vor fi soluţionate doar urgenţele.

De asemenea, vineri, 1 martie, la ora 12, ei vor ieşi în faţa instituţie pentru a-şi manifesta dezacordul faţă acest act normative, care, în opinia lor, încălca principii constituţionale şi legale.

O măsură similară a fost anunţată zilele trecute şi de către procurorii DIICOT Sălaj. În schimb, judecătorii din judeţ au decis să nu se alăture acţiunilor demarate de către colegii lor de la alte instanţe din ţară.

Mai puteţi citi:

Dezvăluirile unui procuror despre problemele din sistem: „Nu cred că există undeva în lume vreo unitate de parchet care să nu aibă suport informativ“

Procurorii, neputincioşi în faţa neregulilor în organizarea concursurilor din instituţii publice. „Oamenii ne acuză că nu le facem dreptate“

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite