Concedieri colective la două firme din Sălaj. 57 de angajaţi rămân pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constructorii ”şomează”, de regulă, în timpul sezonului rece
Constructorii ”şomează”, de regulă, în timpul sezonului rece

Două firme din Sălaj vor concedia, luna aceasta, 57 de angajaţi. Este vorba despre două firme din domeniul construcţiilor, domeniu care întră, în sezonul rece, într-o perioadă moartă.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, cele două firmeau notificat Agenţia asupra faptului că vor face concedieri colective, cei 57 de angajaţi urmâdn să intre în evidenţa AJOFM din luna decembrie. Cei 57 de sălăjeni se vor adăuga celor peste 5.700 de şomeri înregistraţi în judeţ la finele lunii octombrie. Potrivit AJOFM, din totalul şomerilor înregistraţi, 1.766 sunt şomeri indemnizaţi şi 3.940 sunt neindemnizaţi.


Cea mai mare parte persoanelor care se adresează Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în vederea găsirii şi ocupării unui loc de muncă sunt şomerii cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, care reprezintă 76,2 la sută din total. Şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezintă 19,0 la sută,  iar cei cu studii universitare  4,8 la sută.


Din punct de vedere al structurii şomerilor pe grupe de vârstă, reprezentative  sunt ponderile pentru grupa de vârstă  cuprinsă între  40-50 de ani (26,5 la sută), urmată de a celor cu vârsta  de peste 50 de ani (23,4 la sută), de categoria de  vârsta cuprinsă între 30-40 ani (21.7 la sută), a  tinerilor sub 25 de ani (19,9 la sută),  şi a persoanelor cu vârsta cuprinsă  între 25 şi 30 ani (8.5 la sută), iar în funcţie de mediul de provenienţă 4340  şomeri  au domiciliul în mediul rural, şi 1366   sunt cu domiciliul în mediul urban.

Citeşte şi Povestea unui succes. Cum a ajuns o şomeră să devină femeie de afaceri

Poveşti de succes: cum şi-au deschis mai mulţi şomeri afaceri în plină criză


 

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite