Cinci filme de animaţie de văzut în familie. Cele mai bune pelicule pentru o seară relaxantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filme pentru copii şi părinţi FOTO Colaj Google
Filme pentru copii şi părinţi FOTO Colaj Google

Alegerea unui film animat de care să se bucure întreaga familie poate fi o misiune dificilă: fie desenele sunt „ţintite” pentru fete/băieţi, fie subiectul îi plictiseşte de moarte pe adulţi.

Pentru o seară relaxantă în familie, vizionarea unui film bun alături de copii poate fi o idee de luat în calcul. Iată o listă cu cele mai potrivite producţii cu care nu veţi da greş.

Wall-E (2008)

În viitorul îndepărtat, când oamenii au părăsit Pământul, planeta sufocată de gunoaie este populată de mici roboţi care ar trebui să o cureţe şi să o facă din nou locuibilă. Singurul care îşi onorează obligaţia este Wall-E, cel căruia i se aprind călcâiele după roboţica Eve.

Producţia SF realizată pe calculator şi lansată în 2008, prezintă numeroasele peripeţii ale celor doi roboţi, care cu siguranţă vor fi pe placul întregii familii.

Regele Leu (1994)

Un clasic care nu are nevoie de nicio introducere, „Regele leului” este filmul ideal pentru o seară în familie. Răsplătit cu două premii Oscar, pentru Cea mai bună coloană sonoră originală şi Cea mai bună melodie, filmul este unul educativ, oferind lecţii preţioase de viaţă, de la cât de important este să te ierţi, să nu fugi de trecut şi să fii curajos.

Ratatouille (2007)

Un desen animat mai puţin obişnuit, „Ratatouille” urmăreşte aventurile unui şobolan pasionat de bucătărie, al cărui vis este să devină chef. În 2008 a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie.

Deasupra tuturor (2009)

Un film de animaţie perfect pentru toate vârstele, ce surprinde o poveste dulce, caldă şi emoţionantă care s-ar putea să îşi provoace lacrimi. Carl Fredricksen este un vânzător septuagenar de baloane, care şi-a dorit dintotdeauna să călătorească în America de Sud împreună cu iubita sa soţie. Din păcate, ea moare înainte ca visul să devină realitate. Devenit un om ursuz şi solitar, Carl s-a izolat în casă, însă viaţa lui ia o turnură neaşteptată în momentul în care îl cunoaşte pe micul explorator Russel.

"Up!" este o comedie grozavă, plină de aventuri, care ne încurajează să nu renunţăm niciodată la visele noastre.

Cum să îţi dresezi dragonul (2010)

Acest film animat vă invită într-o aventură veselă în lumea mitică a vikingilor, care îşi protejează insula de dragonii neîmblânziţi. Sunt, însă, aceste creaturi atât de răutăcioase pe cât par? Sughiţ, unul dintre vikingi, reuşeşte să doboare un astfel de dragon şi îl transformă în animalul său de companie.

Vă mai recomandăm:

Opt filme care îţi vor ridica moralul. Ce să vizionezi la finalul unei zile proaste

Cele mai bune filme biografice. Cinci pelicule pe care trebuie să le vadă orice cinefil

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite