Chestorul Liviu Popa lasă Sălajul fără şefi de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

57 de şefi de post se vor transforma în “sectorişti” rurali.Inspectorul şef al IGPR a anunţat că în urma reorganizării poliţiei rurale nu vor fi făcute disponibilizări, doar activitatea agenţilor urmând să fie modificată.

Liviu Popa, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, prezent astăzi la bilanţul IPJ Sălaj, i-a anunţat pe colegii săi din Sălaj că  îşi propune să desfiinţeze posturile de poliţie comunale, urmând ca poliţiştii să fie arondaţi la secţii din oraşe, sau din comunele mai mari.

“Prin această măsură ne propunem să eficientizăm activitatea poliţiei în zonele rurale. E bine ştiut că echipele mici, de doi – trei poliţişti, nu pot fi suficient de eficiente. Mai mult, în momentul de faţă, suntem singura ţară din Uniunea Europeană care mai are posturi de poliţie la sate”, a explicat Popa.

Şefii de post devin “sectorişti rurali”

Potrivit şefului IGPR, reorganizarea nu presupune şi disponibilăzări, şefii de post urmând să devină un fel de sectorişti pentru sate, iar agenţii vor fi trimişi în misiuni de patrulare.

“În momentul de faţă, proiectul este în lucru la minister şi va fi gata până la jumătatea lunii viitoare. Aşteptăm şi propunerile dumneavoastră pentru a definitiva aceste modificări. Ştiu că în poliţie se vorbeşte de disponibilizări, dar vă recomand să renunţaţi la aceste bârfe şi la sindicalismul ieftin. Vă asigur că poliţiştii îşi vor păstra locul de muncă”, le-a transmis Liviu Popa poliţiştilor prezenţi la şedinţa de bilanţ.

“Renunţaţi la “futu-vă, rupă-vă”!”

Liviu Popa a avut un discurs extrem de acid la adresa sindicaliştilor din poliţie care şi-au aruncat caschetele la protestul de la Cotroceni, din luna septembrie. În opinia şefului IGPR, “toţi ar fi trebuit daţi afară, pentru că au încălcat legea şi au pătat imaginea poliţiei”. Pe de altă parte, cu acelaşi ton acid, Popa le-a recomandat şefilor din poliţie să fie mai atenţi în relaţia cu subordonaţii. “Renunţaţi, domnilor, la atitudini de genul “rupă-vă, fută-vă!”, a spus Popa, cerându-şi scuze, ulterior, pentru limbajul mai puţin academic.

Liviu Popa a fost numit şef al IGPR în 10 noiembrie, fiind adus la conducerea poliţiei din postul de  director al Direcţiei Generale Anticorupţie. Din 2005 şi până în 2009, Popa a fost inspector şef al IPJ Bihor.

Cifră
57
de posturi de poliţie urmează a fi desfiinţate în judeţul Sălaj.


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite