Cei mai înstăriţi candidaţi la Primăria Zalău. Un independent conduce topul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Stanciu este singurul candidat independent la Primăria Zalău FOTO Adevărul
Gheorghe Stanciu este singurul candidat independent la Primăria Zalău FOTO Adevărul

Gheorghe Stanciu, un om de afaceri sălăjean ce şi-a depus deja candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Zalău, este, la o primă analiză, cel mai înstărit dintre candidaţii înscrişi în cursa electorală. El a obţinut anul trecut, numai din dividende, aproximativ 350.000 de lei.

Gheorghe Stanciu, un cunoscut al alegătorilor sălăjeni după ce a candidat în mai multe rânduri pentru diverse funcţii administrative şi chiar pentru Parlamentul României, este un prosper om de afaceri, firmele sale având activităţi în special în domeniul serciilor (turism, organizări de evenimente, instalaţii frigorifice şi altele). Printre cele mai cunoscute active ale afaceristului se numără pensiunea Colţ de Rai de pe Meseş şi sala de evenimente Green Garden, situată în vecinătatea pensiunii.


Potrivit propriilor declaraţii, Gheorghe Stanciu deţine câteva terenuri, o casă de locuit în Zalău, în suprafaţă de 224 de metri pătraţi, bijuterii în valoare de 5.000 de euro şi conduce un Volkswagen fabricat în 2008. Spectaculoase sunt veniturile omului de afaceri. "În 2015, spre exemplu, din dividende am obţinut 340.000 - 350.000 de lei", ne-a declarat candidatul. Pe lângă această sumă, salariul său, de administrator, sau al soţiei, angajată la o companie de gaz, nu au nici o relevanţă.


Dividendele provin de la cele două societăţi pe care omul de afaceri le are: Comgrig SRL Zalău (ce deţine şi pensiunea şi sala de nunţi), unde este asociat unic, şi Mondo Gelato Zalău, unde deţine 50% din acţiuni.


Primarul în funcţie, bugetar cu stare


Nici primarul în funcţie, Radu Căpîlnaşiu (PNL), care şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat, nu stă rău la capitolul avere. Dacă la preluarea mandatului prezent era considerat unul dintre primarii "latifundiari" ai ţării, din declaraţia de avere depusă în iunie 2015 terenurile care l-au făcut celebru au dispărut, rămânând doar cele 2,3 hectare de teren în Acâş, 8.902 metri pătraţi în Hida (moşteniţi de soţie, împreună cu sora acesteia) şi 7.400 de metri pătraţi în comuna Cizer. De asemenea, edilul mai are 250 de metri pătraţi de teren în Zalău.

casa capilnasiu

Casa tip conac pe care edilul o are în Zalău


La capitolul clădiri, Radu Căpîlnaşiu are casa de 210 metri pătraţi în Zalău, un garaj în Zalău, o casă în Hida (moştenită de soţie) şi o casă de vacanţă în comuna Cizer. Cu maşină de serviciu la primărie, edilul nu impresionează cu "parcul auto", compus dintr-o rulotă, un ATV, un Suzuki Jimny şi o remorcă.


Edilul are şi datorii - un credit în fraci elveţieni, pe numele soţiei (25.000 de franci) şi două credite în moneda europeană, totalizând 35.000 de euro. Ca şi venituri, edilul se lăuda anul trecut cu o indemnizaţie de 43.470 de lei de la Primărie, la care s-a adăugat indemnizaţia de 6.000 de lei de la Asociaţia Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Someş.


Fostul prefect are două case şi un apartament


Potrivit declaraţiei de avere postată anul trecut pe site-ul Instituţiei Prefectului, Ionel Ciunt (până la începutul lunii martie prefect de Sălaj) deţine, împreună cu soţia, un apartament şi două case şi conduce un Audi A4 din 2001. Fostul prefect, actual candidat PSD la Primăria zalău, are şi un credit substanţial, de 150.000 de lei (scadent în 2028) şi avea, cel puţin ca prefect, venituri pe măsură - aproape 100.000 de lei pe an, rezultaţi în principal din salariul de prefect şi indemnizaţia de la ATOP.


Şapte pentru Primărie


Până acum şi-au anunţat candidaturile ori intenţia de a candida, pe lângă cei trei enumeraţi mai sus, şi actualul viceprimar Fazakas Nicolae (UDMR), deputatul Mirel Taloş (ALDE), Dorel Labo (PNŢCD) şi Mircea Abrudan (UNPR). Ultima zi în care se pot depune candidaturi este 26 aprilie.

Vă mai recomandăm:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru ultima zi de depunere a candidaturilor luarea unei decizii în privinţa incompatibilităţii lui Radu Căpîlnaşiu

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite