Cadastru general pentru 51 de localităţi sălăjene. Vezi lista completă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sălajului i s-au alocat 6,8 milioane de lei FOTO Arhivă
Sălajului i s-au alocat 6,8 milioane de lei FOTO Arhivă

Pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, Oficiul de Cadastru şi Publicizaze Imobiliară Sălaj a încheiat contracte de finanţare cu 51 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

Finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică este asigurată din bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin bugetul OCPI, în baza OUG nr.35/2016 care facilitează înscrierea cu prioritate a terenurilor agricole în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară.

Potrivit unui comunicat de presă al OCPI Sălaj, din cele 61 UAT-uri din judeţul Sălaj, au fost semnate contracte de finanţare cu 51, pentru o suprafată de aproape 88.000 de hectare şi peste 124.000 de imobile. Pentru anul 2016, suma alocată realizării lucrărilor de înregistrare sistematică în judeţul Sălaj este de 6,8 milioane de lei.
Valoarea finanţării este de 60 de lei/carte funciară (inclusiv TVA). Banii vor fi viraţi în conturile UAT-urilor doar pentru imobilele care au fost recepţionate şi pentru care au fost deschise cărţi funciare.

Unităţile administrativ-teritoriale ai căror locuitori vor beneficia de cadastru general gratuit în perioada următoare sunt: Agrij, Almaş, Băbeni, Bălan, Bănişor, Benesat, Bobota, Bocşa, Boghiş, Buciumi, Camăr, Carastelec, Cehi Silvaniei, Cizer, Coşeiu, Creaca, Crişeni, Cristolţ, Dobrin, Dragu, Fildu de Jos, Gîlgău, Gîrbou, Halmăşd, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Ileanda, Ip, Jibou, Lozna, Măerişte, Marca, Mirşid, Nuşfalău, Pericei, Plopiş, Poiana Blenchii, Rus, Sîg, Şamşud, Sînmihaiu Almaşului, Sărmăşag, Şimişna, Şimleu Silvaniei, Someş Odorhei, Surduc, Vârşolţ, Zalău, Zalha şi Zimbor.

Vă mai recomandăm:

Războiul interjudeţean pentru Pizda Babei. Izvorul, marcat pe Google Maps, atrage „legiuni“ de turişti

Primăria Şimleu intervine în scandalul unităţii de transfuzie din oraş. Va finanţa achiziţia de echipamente pentru obţinerea autorizaţiei

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite