Un artist din Statele Unite îi desfiinţează pe turiştii americani care au enervat o ţară întreagă: „Cât de nesimţiţi puteţi fi!“

0
0

Filmul postat de cuplul de americani care nu contenesc în a-i jigni pe români a produs valuri în mediul virtual. Clipul a fost accesat de aproximativ 200.000 de ori şi a strâns peste 1.000 de comentarii. Printre acestea, se află şi mesajul unui american de culoare, fotograf şi autor al blogului de călătorie ”Minority Nomad”, prin care îşi pune la punct conaţionalii ”ignoranţi”.

Minority Nomad este numele contului sub care activează americanul de culoare Erick Prince, fotograf, filantrop şi autor al unui blog de călătorie. Acesta a simţit nevoia să ia atitudine faţă de postarea cuplului care produce seria The Budget Savvy Travelers. 

”Tonul din acest videoclip, unul ignorant, este motivul pentru care lumea ne urăşte. Diferă România de ţările din vest? Sigur că da. Dar să spui din neştiinţă lucruri cum că românii greşesc tot timpul este mai mult decât aroganţă”, spune americanul.

Erick Prince îi critică pe conaţionalii săi pentru faptul că nu au cultură generală, bază de cunoştinţe care i-ar fi ajutat probabil să înţeleagă lumea din jur. 

”Faptul că nu aţi fost în stare să reţineţi numele oraşului pe care îl vizitaţi arată că aveţi o pregătire elementară de tot râsul. Mai aveţi şi tupeul să menţionaţi că oamenii din tren put. Cât de nesimţiţi şi fără bun simţ puteţi fi! (...) Sper că excursia voastră este foarte scurtă, astfel încât să vă puteţi întoarce mai repede acasă, unde ignoranţa şi veninul sunt tolerate”, scrie utilizatorul ”Minority Nomad”. 

image

Acesta le adresează la final un mesaj românilor şi non-americanilor care au reacţionat cu mesaje dure la clipul videoblogger-ilor Audrey şi Harry: ”Vă rog, nu ne judecaţi pe toţi, prin prisma acestui clip. Unii dintre noi chiar se interesează despre cultura şi ceea ce îi aşteaptă înainte să ajungă într-un loc şi ştim că diferă de la un loc la altul”. Într-o postare mai veche, utilizatorul declara că românii sunt printre favoriţii lui: ”sunt printre cei mai talentaţi de pe glob”.

Citeşte şi:

Cine sunt americanii care au spus că românii put şi s-au ales cu ameninţări cu moartea. Răspunsul lor: „E un show. Dacă nu vă place, nu vă uitaţi!“

VIDEO Un cuplu de americani desfiinţează România pe Youtube: au călătorit alături de oameni care put

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite