Bărbatul din Zalău care şi-a aruncat soţia pe fereastră avea ordin de restricție. Procurorii spun că a premeditat crima

0
Publicat:

Bărbatul din Zalău care şi-a aruncat soţia pe fereastra apartamentului de la etajul 3, a fost reţinut iar procurorii îi cer arestarea, susţinând că acesta a avut multiple ieşiri violente şi chiar un ordin de protecţie menit să-l ţină la distanţă de soţia pe care a agresat-o în mai multe rânduri.

Criminalul a fost încătuşat de poliţişti. Foto: generic, arhiva Adevărul
Criminalul a fost încătuşat de poliţişti. Foto: generic, arhiva Adevărul

Potrivit informaţiilor făcute publice, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, crima s-a produs în noaptea de 3 spre 4 ianuarie, în jurul orei 2. Cei doi soţi s-au întors de la petrecerea de botez a propriei nepoate, petrecere organizată într-un local din Zalău, la care au fost prezenţi toţi membri familiei şi unde bărbatul de 45 ani a băut peste măsură. 

Apartamentul în care a înnoptat cuplul este al fiicei lor, şi urma să se odihnească aici, înainte de a se întoarce acasă. Însă când au ajuns, bărbatul a avut chef de scandal, care a degenerat iar la un moment dat, individul şi-a luat soţia şi a aruncat-o pe geam. 

I s-a rupt inima

Victima în vârstă de 43 ani a murit pe loc în urma impactului care i-a rupt inima, după cum au explicat medicii legişti în raportul preliminar înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. 

"Potrivit concluziilor preliminare fomulate după efectuarea autopsiei medico-1egale, moartea victimei a fost violentă, fiind datorată hemoragiei inteme consecutivă rupturii cordului în cadrul unui traumatism toracic cu fracturi costale multiple şi rupturi pleuropulmonare", scrie în comunicatul Parchetului, precizându-se că soţul ucigaş a fost reţinut şi inculpat pentru omor calificat asupra unui membru de familie. 

Violent

Acuzaţia a fost formulată după ce anchetatorul a descoperit că, anterior, bărbatul s-a manifestat agresiv în repetate rânduri faţă de membri familiei sale, iar în 2020, după ce şi-a bătut soţia, poliţiştii au emis chiar un ordin de protecţie provizoriu ca să îl ţină la distanţă de ea. 

"În raport cu faptul că, în repetate rânduri, inculpatul a exercitat acte de violenţă şi ameninţări cu moartea faţă de victimă, soţia sa, s-a reţinut că inculpatul a săvârşit infracţiunea cu premeditare", au explicat procurorii. 

În faţa instanţei

Cert este că, vineri, anchetatorii au formulat o propunere de arestare pentru 30 zile pe numele criminalului, care a şi fost înaintată Tribunalului Sălaj. Solicitarea va fi analizată, tot vineri, de judecătorul de drepturi şi libertăţi. 

Omorul calificat este pedepsit de Codul penal cu detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani iar fapta comisă asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.

Altă crimă în familie

Doar cu câteva luni mai devreme, un alt bărbat din Sălaj a fost arestat şi trimis în judecată pentru o acuzaţie similară. În seara de 1 octombrie 2023, ziua în care soţia sa a împlinit 37 ani, el a ucis-o, strangulând-o cu un colier de plastic cu sistem de autoblocare, după care, pentru a se asigura că femeia nu va supravieţui, a asfixiat-o cu o pernă. 

Bărbatul a comis fapta pe fondul unei gelozii exacerbate, explică prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta, iar după comiterea crimei s-a prezentat singur la sediul Poliţiei Zalău, ca să se predea. 

El este judecat, acum, în stare de arest preventiv. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite