Mărturia polițiștilor care au salvat viața femeii înjunghiate de un notar, din gelozie: „Toate hainele erau îmbibate cu sânge”

0
Publicat:

Doi polițiști din județul Mureș au reușit să salveze o femeie de la moarte. Este vorba despre cazul femeii din Alba, care a fost înjunghiată de mai multe ori de fostul iubit, un bărbat de profesie notar public.

Paul și Raul, cei doi polițiști care au salvat-o pe femeia rănită grav FOTO Europol/ Facebook
Paul și Raul, cei doi polițiști care au salvat-o pe femeia rănită grav FOTO Europol/ Facebook

Cazul cutremurător a avut loc în 9 decembrie 2023. Bărbatul de 41 de ani, Claudiu Liviu Miclăuș, de profesie notar public în orașul Târnăveni a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor. Victima acestuia, o femeie de 38 de ani din Blaj, fosta sa parteneră, a fost operată și este stabilă.

„Un caz cutremurător a avut loc în jud. Mureș unde un notar și-a ademenit la o întâlnire fosta iubită, pe care a plimbat-o cu mașina prin oraș, iar la un moment dat, din cauza geloziei, a scos un cuțit și a înjunghiat-o de mai multe ori în partea din spate dar și în zona toracică. Bărbatul s-a plimbat apoi cu femeia preț de aproximativ 2 ore, așteptând ca în urma hemoragiei să moară.

Paul și Raul însă, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Luduș, aflându-se în patrulare, în timp ce se deplasau pe DN 15, au observat un autoturism staționat pe un drum agricol, care nu avea de ce să-și justifice prezența pe acea cale de acces folosită exclusiv pentru muncile agricole. Colegii au apreciat că se impune o verificare a circumstanțelor și au intrat pe drumul agricol până în apropierea autoturismului”, susțin cei de la Sindicatul Europol, care au redat povestea salvării femeii.

Somat cu pistolul să se predea

La vederea autospecialei de poliție, șoferul a încercat să se pună în mișcare, însă polițiștii au blocat autoturismul. „Polițiștii știau deja că ceva este în neregulă, iar imediat după ce au ieșit din autospecială, portiera dreapta față a fost deschisă iar o femeie a strigat «Ajutor!!!! Vrea să mă omoare!!! M-a înjunghiat!!!».

Paul și Raul, polițiști tineri, la început de carieră, nu au ezitat nicio secundă, au pus mâna pe arme și l-au somat pe bărbatul care se afla la volan să coboare. Bărbatul nu s-a supus imediat solicitărilor, iar polițiștii s-au poziționat pentru a putea efectua foc, în situația în care agresorul i-ar fi atacat cu o armă albă. În final, șoferul a ridicat mâinile deasupra capului și a ieșit din autoturism. A fost imediat imobilizat prin încătușare”, se mai susține în mesajul celor de la Europol.

Ulterior, polițiștii i-au acordat primul ajutor victimei care prezenta mai multe plăgi prin înjunghiere, fiind într-o stare foarte gravă.

„Toate hainele victimei erau efectiv îmbibate cu sânge. Din fericire, la sosirea echipajului, a putut să fie menținută în viață și ulterior a intrat direct în operație.

Paul și Raul, deși sunt la început de drum în această profesie, au dat dovadă de fler, de putere de stăpânire, de asumare, și cel mai important, au îndeplinit cea mai importantă atribuție a Poliției, să protejeze și să salveze viața. Ei au fost speranța femeii de a mai trăi. Din ultimele informații despre victimă, știm că în urma operației femeia a fost stabilizată. Dacă nu ar fi existat această intervenție, azi am fi vorbit despre o crimă odioasă.

Femeia trăiește pentru că Paul și Raul există! Le transmitem pe această cale aprecierile noastre și sperăm ca printre «preferații» șefilor, să-și facă și ei loc în lista celor nominalizați pentru «salariu de lucrări de excepție»”, au mai precizat colegii sindicaliști ai celor doi agenți de la Poliția Rurală Luduș.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite