Banii pentru salariile profesorilor îi bagă pe consilierii locali în şedinţă extraordinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că mai multe unităţi de învăţământ din Zalău au rămas fără bani pentru salariile cadrelor didactice pe luna septembrie, Inspectoratul Şcolar a decis să ia de la alte şcoli sumele necesare, astfel încât în octombrie să poată fi plătite toate salariile la zi.

Solicitarea Inspectoratului Şcolar va fi supusă aprobării consilierilor locali municipali, convocaţi pentru luni, 6 octombrie, în şedinţă extraordinară. Potrivit proiectului de hotărâre, de cea mai mare suplimentare de buget prin aceasta redistribuire ar urma să beneficieze Liceul de Artă ”Ioan Sima”, care primeşte suma de 214.730 de lei. Urmează Şcoala ”Porolissum”, cu structura sa - Şcoala Ortelec, pentru care este prevăzută suma suplimentară de 133.410 lei, şi Grădiniţa nr.1, cu 93.100 de lei.


În total, 14 unităţi de învăţământ din Zalău ar putea să primească sume suplimentare totalizând peste 1,1 milioane de lei. Suma este luată din bugetul a şapte unităţi, cele mai mari tăieri fiind operate la Şcoala ”Simion Bărnuţiu” - 249.000 de lei, Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” - 247.000 de lei şi Liceul Reformat ”Wesselenyi” - 244.000 de lei.


Reprezentanţii Primăriei avertizează că, prin acese modificări, nu se mai respectă principiul de finanţare per capita, adică în funcţie de numărul de elevi.

Citeşte şi Directori de şcoli şi licee şi inspectori şcolari, schimbaţi din funcţie. Lista schimbărilor

FOTO Schimbare de gardă la Inspectoratul Şcolar. Şeful numit de PNL, schimbat cu cel susţinut de PSD

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite