Bacalaureatul, transformat într-o întrecere socialistă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii PDL au susţinut astăzi o conferinţă de presă FOTO Olimpia Man
Reprezentanţii PDL au susţinut astăzi o conferinţă de presă FOTO Olimpia Man

Preşedinta organizaţiei de femei a PDL Sălaj, Mona Pănican, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Guvernul Ponta a transformat bacalaureatul din acest an într-o întrecere socialistă, în care toată lumea a trebuit să fie mulţumită. Democrat – liberala a precizat că soluţia susţinută de partidul pe care îl reprezintă ar fi reintroducerea examenelor de admitere la facultate.

Cadru didactic de profesie, Mona Pănican a apreciat că bacalaureatul a început cu stângul în primul rând din cauza mesajelor transmise de guvern. „S-a cerut profesorilor exigenţă redusă, care nu a făcut bine elevilor de 9 şi de 10, ci numai celor de 7 şi de 8, care au ajuns să-i egaleze la rezultate pe cei de 10. S-a cerut ca toată lumea să fie mulţumită, atât elevii, cât şi părinţii. S-a cerut apoi ca orice incident să fie ascuns sub preş”, a precizat preşedinta democrat – liberalelor.

Mona Pănican spune că toată această abordare ţine de o mentalitate comunistă şi transformă mii de copii în asistaţi ai statului, şomeri cu diplome. „În plus, se aruncă din nefericire anatema asupra tuturor celor care au învăţat si s-au pregătit temeinic pentru aceasta evaluare. Se inverseaza ierarhiile valorice, se irosesc resurse pentru persoane care nu sunt pregătite să păşească în învăţământul universitar. Lipsa examenelor la facultate, face ca sute de elevi care şi-au obţinut diplomele prin fraudă să păşească în universităţi în detrimentul celor care au învăţat”, apreciază ea.

 Pornind de la această stare de fapt, Mona Mănican anunţă că PDL lansează în dezbatere publică mai multe teme care ar putea reprezenta soluţii la actualele probleme. Prima ar fi reintroducerea examenelor la liceu şi facultate, a doua - subvenţionarea creditelor pentru studii. Iar a treia - demararea programului "Bursa Intreprinzătorului", care acordă deductibilitate fiscală agenţilor economici care acorda burse de studii şi fac investiţii în cercetare şi laboratoare. ​ Şcoala românească trebuie să ofere tinerilor competente,principii şi valori socio-culturale şi nu să-i transforme în şomeri sau clienţi ai fabricilor de diplome.

Citeşte şi Rezultate bacalaureat 2013: Notele după contestaţii au făcut câţiva candidaţi fericiţi

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite