Apel disperat la preşedintele României. Preot: „Simbolul Unirii, Iuliu Maniu, ar merita un spaţiu muzeal la el acasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii echipei de campaniei „Salvaţi Casa Iuliu Maniu” au solicitat sprijin preşedintelui României, Klaus Iohannis, ca să poată continua lucrările de reabilitare ale casei memoriale a lui Maniu, de la Bădăcin.

Un memoriu privind situaţia reabilitării Casei Memoriale „Iuliu Maniu” a fost depus luni, 25 aprilie, la Administraţia Prezidenţială a României, pentru a-l informa şi, în acelaşi timp, pentru a-i cere implicare preşedintelui Klaus Iohannis în vederea continuării lucrărilor care au fost sistate la mijlocul acestei luni, din cauza datoriilor. Apelul a fost înaintat de către Parohia Greco-Catolică Bădăcin, care este administratorul imobilului, şi depus la Cotroceni prin intermediul directorului executiv al Fundaţiei „Corneliu Coposu”, Ion Andrei Gherasim.

„Până acum am apelat la toate instituţiile, în ordine ierarhică, pentru a duce la bun sfârşit proiectul la care ne-am angajat, reabilitarea Casei lui Iuliu Maniu. Am dorit să-l informăm şi pe preşedintele României că, odată cu sărbătorirea centenarului Marii Uniri, simbolul Unirii – Iuliu Maniu – ar merita un spaţiu muzeal la el acasă, în Bădăcin”, a precizat parohul Cristian Borz.

Campania de strângere de fonduri continuă

Cei care vor să ajute pot face donaţii în următoarele conturi:


Lei:RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400

Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205

Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730

Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com

– Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj.

Vă mai recomandăm:

Povestea spionilor pro–britanici coordonaţi de Iuliu Maniu. Deconspiraţi de o agentă Gestapo, au stat trei ani în beciul Ministerului de Interne

Viaţa de poveste a Clarei Maniu. Mama ilustrului om politic Iuliu Maniu, una dintre cele mai puternice femei ale secolului al XIX-le

Comoara zidită în pereţii casei lui Iuliu Maniu. Legătura între fostul premier al României şi împăratul roman Caracalla

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite