Angajări la IPJ Sălaj. 20 de posturi sunt puse la bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sălăjenii care se visează poliţişti se pot înscrie, începând de astăzi la concursul organizat pentru ocuparea celor 20 de posturi vacante în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. Înscrierile se pot face până în 7 octombrie, la sediul Poliţiei sălăjene.

Pentru a completa deficitul de personal existent, în Sălaj sunt scoase la concurs 19 posturi destinate încadrării directe, din sursă externă, şi un post prin reîncadrare. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul IPJ Sălaj, 18 din cele 19 posturi de agenţi de ordine publică, ajutor de şef de post, sunt în mediul rural, mai exact în comunele Coşeiu (2), Sărmăşag (2), Dragu (2), Mirşid, Agrij, Românaşi, Treznea, Benesat, Cristolţ, Ileanda, Bănişor, Crasna, Sîg, Camăr şi Ip. În urban este pus la bătaie postul de agent în cadrul Compartimentului siguranţă publică şi patrulare, în Şimleu Silvaniei.

În ceea ce priveşte postul ce va fi ocupat prin reîncadrare din rândul foştilor poliţişti, acesta este vacant în comuna Hida.

Candidaţii se pot înscrie de luni, 3 octombrie, până vineri, 7 octombrie, în intervalul orar 08.30-15.00, la sediul IPJ Sălaj. Concursul constă în proba de evaluare a performanţei fizice, în perioada 7-11 noiembrie, şi în proba scrisă, un test grilă având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii. Testul este programat în 19 noiembrie şi constă în 60 de întrebări.

La nivel naţional, Poliţia Română a scos la concurs 2.397 de posturi, 2.303 dintre ele fiind pentru încadrare directă de agenţi în structurile de ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi şi conductori câini. Diferenţa de 94 sunt pentru reîncadrarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie, care au avut calitatea de poliţişti şi pot fi reîncadraţi, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.21 din Legea nr.360/2002 privind Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale.

Condiţiile ce trebuie îndeplinite de către candidaţi, calendarul întregii activităţi, tematica şi bibliografia, precum şi alte date de interes, se găsesc pe site-ul https://sj.politiaromana.ro/ la secţiunea Carieră – Posturi scoase la concurs.

Vă mai recomandăm:

Scandalurile care au zguduit IPJ-ul. Poliţia sălăjeană a fost decapitată în 2003, pentru că şefii foloseau arestaţii la muncă în interes propriu

Angajări la Poliţie. Cine sunt sportivii sălăjeni care râvnesc la epoleţi

Un poliţist din Sălaj a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală cu miei

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite