Ana Blandiana vine astăzi la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscuta poetă Ana Blandiana - pe numele său real Otilia Valeria Rusan - vine astăzi, 25 mai, la Zalău, la invitaţia Consiliului Judeţean Sălaj, a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi a scriitorului Flavius Lucăcel, care pregătesc o nouă lectură publică din seria celor organizate începând de anul trecut.

Evenimentul de astăzi, care o are ca invitată de onoare pe Ana Blandiana, se va desfăşura de la ora 16.00, în sala Porolissum a Consiliului Judeţean Sălaj. Invitata de onoare, pe numele ei adevărat Otilia Valeria Rusan, are "la activ" 12 volume de versuri, două nuvele fantastice, un roman şi şapte volume de eseuri publicate în limba română şi 45 de volume apărute în 23 de limbi. Este laureata mai multor premii naţionale şi internaţionale, dar a ajuns celebră şi prin interzicerea ei la publicare de către regimul comunist în perioadele 1959 - 1964, 1985 şi 1988 - 1989.

Lecturile publice organizate din 2011 până în prezent la Zalău şi în judeţ sunt un proiect al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj în colaborare cu scriitorul Flavius Lucăcel. Dintre numele mari ale literaturii române contemporane prezente până acum cu lecturi publice în cadrului acestui proiect: Ioan Es. Pop, Ioan Moldovan, Mircea Dinescu, Gabriel Chifu, Adrian Popescu, Nicolae Prelipceanu, Ion Mureşan.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite