Alertă la Spitalul din Zalău, după ce un pacient de la Urologie a fost confirmat cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personalul şi pacienţii au fost testaţi FOTO Arhivă
Personalul şi pacienţii au fost testaţi FOTO Arhivă

Medicii, asistenţii şi infirmierii secţiei, precum şi pacienţii internaţi au fost testaţi deja pentru coronavirus.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău s-a aflat în alertă, după ce unul dintre pacienţii secţiei Urologie a fost testat pozitiv cu coronavirus. Surse medicale susţin că persoana în cauză nu a prezentat simptome specifice infecţiei cu acest virus şi ar fi fost diagnosticată cu COVID-19 în 29 mai, la scurt timp după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale în unitatea medicală.

Potrivit reprezentanţilor Grupului de Comunicare Strategică, în urma confirmării acestui caz, au fost recoltate probe Real Time-PCR de la toţi cei 14 angajaţi de la Urologie - medici, asistenţi medicali şi infirmieri, precum şi de la cei 10 pacienţi internaţi în secţie: "Toate probele RT-PCR au fost negative, atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul secţiei. Retestarea personalului se va face la şapte zile, iar a pacienţilor, înainte de externare".
În aceste condiţii, la SJU Zalău au fost intensificate măsurile de dezinfecţie în întreaga secţie, pacienţii internaţi sunt monitorizaţi, iar personalul a fost reinstruit cu privire la purtarea echipamentului de protecţie. De asemenea, s-a luat decizia internării doar pentru cazurile care reprezintă urgenţe.

În ceea ce îl priveşte pe pacient, aceleaşi surse medicale susţin că a fost transferat la Secţia Infecţioase, unde se află sub supraveghere.

Mai puteţi citi:

Focar de coronavirus într-un centru de copii. Aproape o treime dintre beneficiari au fost infectaţi

Cel puţin două cazuri de coronavirus într-o comunitate de romi din Zalău. Unul dintre pacienţi a decedat

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite