Focar de coronavirus într-un centru de copii. Aproape o treime dintre beneficiari au fost infectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi bolnavii au fost internaţi FOTO Arhivă
Toţi bolnavii au fost internaţi FOTO Arhivă

La doar câteva zile după ce o lucrătoare a centrului a fost diagnosticată cu COVID-19, mai mulţi copii şi angajaţi au fost tesaţi pozivit cu coronavirus.

Un focar de coronavirus a apărut în judeţul Sălaj, la Complexul de Servicii Sociale din Jibou, acolo unde sunt instituţionalizaţi 41 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 20 de ani. Nu mai puţin de 12 beneficiari şi patru angajaţi au fost confirmaţi, zilele trecute, cu coronavirus.

Primul caz a fost înregistrat în urmă cu circa două săptămâni, când Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj a derulat o amplă acţiune de testare a lucrătorilor din centrele rezidenţiale. Potrivit reprezentanţilor Grupului de Comunicare Strategică, au fost recoltate probe de la toţi cei 430 de salariaţi, fiind identificat un singur caz pozitiv, la una dintre angajatele Complexului de Servicii Sociale din Jibou. Femeia în cauză nu prezenta simptome, însă după sosirea rezultatelor a fost internată. În prezent, spune sursa citată, ea este vindecată şi a fost externată din spital.

"Personalul a fost repartizat pe ture de izolare preventivă la locul de muncă, astfel:    un schimb - 19 persoane, testate cu  18 teste negative şi 1 pozitiv; al doilea schimb, 14 persoane testate, toate având rezultat negativ", au transmis oficialii.

După ce unul dintre copiii din Centru a prezentat subfebrilitate, toţi cei 33 de angajaţi, precum şi cei 41 de beneficiari au fost retestaţi, rezultatele fiind pozitive pentru coronavirus la trei salariaţi şi 12 copii, toţi asimptomatici la momentul recoltării probelor. În momentul de faţă, sunt internate toate persoanele şi urmează tratament de specialitate, cu evoluţie favorabilă, au mai spus reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Mai puteţi citi:

Caz de coronavirus într-un centru de copii din Sălaj. Ce măsuri au dispus autorităţile

Cel puţin două cazuri de coronavirus într-o comunitate de romi din Zalău. Unul dintre pacienţi a decedat

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite