Alegeri locale 2016 Zalău. Rezultatele scrutinului din 5 iunie. Surpriză la Zalău: Radu Căpîlnaşiu a pierdut Primăria. Ionel Ciunt este noul edil

0
0
Fostul prefect al Sălajului a câştigat Primăria Zalău FOTO facebook.com/ionel ciunt
Fostul prefect al Sălajului a câştigat Primăria Zalău FOTO facebook.com/ionel ciunt

Alegeri locale 2016. Surpriză de proporţii în Zalău. Edilul în funcţie, liberalul Radu Căpîlnaşiu, nu a mai prins cel de-al patrulea mandat.

Potrivit numărătorii paralele efectuate de PSD, candidatul social-democrat la fotoliul de primar al municipiului Zalău, fostul prefect Ionel Ciunt, l-a învins categoric pe edilul în funcţie, liberalul Radu Căpîlnaşiu.

În cele 38 de secţii de votare din reşedinţa de judeţ, Ciunt a obţinut 40,54 la sută dintre sufragiile zălăuanilor, respectiv 8.717 de voturi, în timp ce Căpîlnaşiu nu a reuşit să convingă decât 4.690 alegători, adică 21,81 la sută din totalul celor care au trecut pe la urne.

În competiţia electorală din 5 iunie s-au înscris opt candidaţi. Liberalul Radu Căpîlnaşiu, primarul în funcţie, speră la un al treilea mandat, în timp ce din partea PSD a intrat în luptă Ionel Ciunt, fost prefect al judeţului în perioada martie 2013-martie 2016. Numele lui Căpîlnaşiu a apărut pe lista edililor declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate, însă a câştigat procesul intentat instituţiei, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat raportul ANI.

UDMR mizează pe actualul viceprimar, Fazakas Nicolae, iar ALDE, pe deputatul Mirel Taloş, fost consilier de stat al premierului Călin-Popescu Tăriceanu, în perioada 2005-2007.  În ceea ce îi priveşte pe ţărănişti, aceştia vor să câştige Primăria Zalău cu Dorel Labo, fost viceprimar în mandatul 2004-2008.

Recent întors din Statele Unite ale Americii, unde a lucrat ca bancher, Vasile Cristian Lungu a intrat în cursa pentru Primăria Zalău din partea PMP. În ceea ce-i priveşte pe cei de la UNPR, aceştia l-au desemnat pe Mircea Abrudan să-i reprezinte în întrecerea electorală.

Alegeri locale 2016

Lista candidaţilor pentru alegerile locale 2016 este completată de către independentul Gheorghe Stanciu, un traseist politic care a fost, de-a lungul anilor, membru în PNL, PLD, PD-L şi PNŢCD. La alegerile locale din 2012, el a candidat la şefia Consiliului Judeţean Sălaj din partea ţărăniştilor.

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite