Alegeri locale 2016 Târgovişte. Primii târgovişteni au ieşit la vot. Cu ce gânduri au introdus buletinul în urnă FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Târgovişte sunt amenajate 65 de secţii de votare, iar numărul total al votanţilor este  78.032. FOTO Ionuţ Dima
În Târgovişte sunt amenajate 65 de secţii de votare, iar numărul total al votanţilor este  78.032. FOTO Ionuţ Dima

Zeci de târgovişteni au ieşit la vot încă de la prima oră a dimineţii pentru a-şi exercita dreptul la Alegerile Locale 2016. Cei mai mulţi spun că aşteaptă de la viitorul primar al Târgoviştei străzi asfaltate, curăţenie şi proiecte serioase.

Cei care au ales să vină imediat după deschiderea urnelor spun că aşa fac întotdeauna şi că dimineaţă este cel mai optim moment pentru a-şi exprima opţiunea electorală. Alţii spun că vin la prima oră la vot, pentru ca la ora 8 să fie la biserică.

"Am venit la ora 7 la vot pentru că după aceea mă duc la Biserică. Sper să fie mai bine. Viitorul primar ar trebui să aibă mai multă grijă de noi. Aşa vin mereu la vot, de ani de zile", spune o bătrână din Târgovişte.

vottgv ora 7

Mai mult, cei mai harnici dintre alegători îi indeamnă pe toţi românii să se prezinte la vot indiferent de opţiune. 

"Aşteptăm schimbarea în bine. Vrem locuri de muncă pentru tineri, vrem proiecte bine reabilizate. Trebuie să dispară câinii din oraş, vrem curăţenie!", spune un alt târgoviştean.

vottgv ora 7

La nivelul judeţului au fost deschise 432 de secţii de votare pentru un număr de 432.413 de alegători cu drept de vot şi cărţi de identitate valabile, în timp ce pe listele complementare sunt înscrişi 268 de dâmboviţeni. În Târgovişte sunt amenajate 65 de secţii de votare, iar numărul total al votanţilor este 78.032.

Pentru prima dată în România, la alegerile locale de locale care se desfăşoară astăzi, va fi folosit un sistem informatic care va depista în mai puţin de o secundă dacă aţi mai votat şi în altă parte, dacă aveţi drepturi electorale şi dacă sunteţi în secţia de votare de domiciliu. Astfel, în fiecare secţie de votare există câte o tabletă pe care ruelază un program realizat de specialiştii de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), împreună cu AEP şi Institutul Naţional de Statistică (INS).

La ora publicării acestei ştiri, prezenţa la vot, în Dâmboviţa, era de 3,88%. 

vottgv ora 7
vottgv ora 7
vottgv ora 7
vottgv ora 7
vottgv ora 7
TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite