A început înscrierea la liceu. Ierarhia candidaţilor din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1.800 de elevi din Sălaj au participat la Evaluarea Naţională 2017 FOTO Adevărul
Peste 1.800 de elevi din Sălaj au participat la Evaluarea Naţională 2017 FOTO Adevărul

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a publicat ierarhia în funcţie de media absolvenţilor claselor a VIII-a, pentru a-i ajuta pe aceştia şi pe părinţii lor în completarea opţiunilor pentru admiterea la liceu.

Începând de luni, 3 iulie, şi până joi, 6 iuliu, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, pot completa opţiunile pentru admiterea la liceu, în fişele de înscriere. Pentru a-şi putea face o idee despre concurenţa pe care o au şi şansele de a intra la un liceu sau altul, candidaţii pot consulta ierarhia la nivel de judeţ a absolvenţilor claselor a VIII-a în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, publicată pe site-ul ISJ Sălaj.

În acest clasament, prima poziţie îi revine elevei Andreea Valentina Martin, absolventă a Liceului de Artă "Ioan Sima" Zalău, cu media de admitere 9,97, singurul candidat notat cu media 10 la Evaluarea Naţională din acest an. Pe locul II, la egalitate, cu 9,93, Denisa Andreea Anton, de la Şcoala Gimnazială "Corneliu Coposu" Zalău, şi Tania Alexandra Crişan, de la Şcoala Gimnazială "Gheorghe Lazăr" Zalău. Treapta a treia a podiumului este ocupată de patru elevi care au obţinut media 9,92: Daria Maria Remeş, de la Şcoala Gimnazială "Simion Bărnuţiu" Bocşa, Florentina Raluca Sîrca, de la Şcoala Gimnazială "Silvania" Şimleu Silvaniei, Alex Nicolae Pop şi Oana Hosu, ambii de la Şcoala Gimnazială "Gheorghe Lazăr" Zalău.

Conform Calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2017 – 2018, repartizarea computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a în învăţământul liceal de stat se face într-o singură etapă, în 12 iulie. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80 la sută, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20 la sută în calculul mediei de admitere.

La Evaluarea Naţională din acest an, procentul mediilor peste 5 înregistrat în judeţul Sălaj a fost de 75,27 la sută.

Vă mai recomandăm:

Capacitate 2017. Note mai mari la limba română după contestaţii. Recordul, de la 5,10 la 7

Rezultate Capacitate 2017. Un singur elev de 10 şi trei absolvenţi cu 1 pe linie

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite