30 de elevi de la o şcoală din Sălaj, duşi la spital cu simptome digestive. Cum explică autorităţile incidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de elevi de la Şcoala nr.1 Pericei, judeţul Sălaj, au fost transportaţi miercuri, 5 martie,cu ambulanţele, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, după ce ei au început să acuze, dintr-o dată, probleme digestive.

Potrivit informaţiilor primite de la Oana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului judeţului Sălaj, din verificări preliminare efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor  nu ar fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară cauzată de laptele, cornurile sau merele distribuite în cursul zilei de miercuri elevilor ci despre o... formă uşoară de gastrită.


 "La data de 05.03.2014 la această unitate de învăţământ care are un efectiv de 330 de elevi, din care prezenţi 326, s-a distribuit între orele 10-11, cantitatea de mere, lapte şi corn. La un interval scurt de timp, mai mulţi copii au prezentat uşoare dureri abdominale, cefalee, şi foarte puţini copii au prezentat vărsături. Astfel, medicul de familie a contactat serviciul de ambulanţă, 30 de copii fiind transportaţi la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, unde au fost supuşi examenelor de specialitate. Medicul infecţionist a pus diagnosticul de formă uşoară de gastrită, excluzând posibilitatea unei toxiinfecţii alimentare.Starea generală de sănătate a elevilor este bună, 4 dintre aceştia au fost deja externaţi, 6 sunt la secţia de pediatrie iar 20 sunt internaţi la secţia de boli infecţioase", fac oficialii radiografia acestei zile.


Concluzia potrivit căreia cei 30 de copii s-ar fi îmbolnăvit brusc de gastrită nu este, însă, una definitivă, pentru că tot de la reprezentanţii Instituţiei Prefectului am aflat că Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus, pe lângă monitorizarea stării de sănătate a celorlalţi copii, prin medicul de familie din localitate, şi sistarea distribuirii  merelor şi laptelui rămase în stoc şi recoltarea de probe pentru examen de specialitate din laptele, merele şi cornul distribuit.


"Fenomenul este izolat, nu au existat suspiciuni cu privire la distribuţia şi consumul de lapte şi mere în alte unităţi şcolare”, mai precizează ei.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite