159.000 de euro în mlaştina Iaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 159.000 de euro, autorităţile din Plopiş vor desfăşura campanii de conştientizare, informare şi conştientizare, referitoare la valoarea şi potenţialul mlaştinii din Iaz.

Comuna Plopiş va primi 159.000 de euro din fonduri europene pentru un proiect de protejare a biodiversităţii, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) de Mediu.

Potrivit unui comunicat de presă al Organismului de Implementare POS Mediu Cluj-Napoca, autorităţile din Plopiş a reuşit să atragă suma respectivă pentru „Managementul durabil al rezervaţiei naturale Mlaştina de la Iaz”.

„Un institut de cercetări biologice va face studii, hărţi, cercetări asupra întregii zone - de 100 de hectare. Vom avea campanii de conştientizare în şcolile de pe valea Barcăului şi vom organiza în zonă şi conferinţe publice susţinute de către cercetători”, a explicat Alexandru Bodea, managerul de proiect. De asemenea, pentru susţinerea campaniei de informare se vor tipări materiale promoţionale, se vor imprima tricouri, ghiozdane şi se vor instala bannere pe drumurile publice.

Mlaştina adăposteşte specii deosebite de turbă, o insectă unică în ţară sau planta carnivoră „Roua Cerului”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite