Visul unui bărbat în toată firea imobilizat la pat după un accident absurd: „Un cărucior nou mi-ar fi de mare ajutor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Stoica din localitatea vasluiană Dodeşti a rămas paralizat în urma unui accident suferit la 37 de ani. După patru ani de la tragedie , bărbatul nu-şi doreşte de la viaţă decât un cărucior performant

Vasile Stoica (41 ani), cunoscut de apropiaţi sub numele Liviu, este dependent de îngrijirea familiei de când a căzut dintr-o căruţă şi şi-a fracturat coloana vertebrală în două locuri. A rămas paralizat de la mijloc în jos şi este îngrijit de mamă şi femeia alături de care împarte şi bune şi rele de aproximativ 10 ani.

Trăieşte într-o casă sărăcăcioasă alături de concubină, femeia pe care nu a mai apucat să o ia în căsătorie din cauza nevoilor, este dependent de sonda urinară şi de îngrijiri ca pentru un bebeluş. S-a obşnuit cu statul de persoană cu handicap şi îşi doreşte să îşi facă suferinţa mai uşoară.

“Cred că mi s-au scurtat ligamentele, nu mai pot să-mi aşez picioarele în căruciorul pe care îl am acum. Cei şase copii pe care îi am din prima căsnicie nu se mai răspund cu mine. Toţi au plecat după mama lor, în Italia, după ce ne-am despărţit. Băiatul mijlociu, de 18 ani, a fost ultimul care a plecat toamna trecută. De atunci nu am mai auzit nimic de ei. Nici nu am adresa sau telefonul lor. Un cărucior performant e tot ce îmi doresc. Visez la unul electric, dacă s-ar putea”, a spus Liviu, pentru “Adevărul”.

image

Bărbatul s-a plâns că din cauza imobilizării la pat a făcut escare la nivelul coapselor şi oricâte tratamente ar fi făcut nu a găsit niciun leac în ultimul an.

Cazul a intrat în atenţia Asociaţiei “Solidar” din Vaslui. Au făcut o anchetă socială şi i-au întins o mână de ajutor oferindui un pachet de scutece (mărimea M), soluţii dezinfectante (Betadine), pansamente şi o lenjerie de pat.

“După nenorocirea de acum patru ani viţa lui a luat o întorsătură dramatică. Liviu are nevoie de îngrijire permanentă şi resursele materiale sunt extrem de reduse. Medicii i-au introdus şi o sondă pentru a se urina. Din ce povesteşte, reiese că ar fi şanse de recuperare, măduva nefiind ruptă, doar strangulată. Are un cărucior care este necorespunzător, fiind pentru copii. Am reuşit să-i ducem un pachet cu pampers(mărimea M), medicamente pentru tratarea rănilor de la neîngrijire, o lenjerie de pat, pansamente pentru răni deschise”, a scris pe contul său de socializare Ionel Popa, preşedintele asociaţiei “Solidar”.

image

Vasile Stoica nu are cont bancar. Cei care pot şi doresc să-l ajute să-şi împlinească visul pot trimite coletul pe adresa sat Dodeşti, comuna Dodeşti, judeţul Vaslui, cod poştal 737576. Bărbatul va împlini 42 de ani pe 6 iunie
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite