Singurul spital din judeţul Vaslui care a refuzat produsele Hexi Pharma: „Erau de proastă calitate şi am refuzat să le luăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Sirbu FOTO Adevărul
Cristina Sirbu FOTO Adevărul

Dezinfectantele de la Hexi Pharma nu au fost folosite în ultimii cinci ani la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman“ Bârlad, medicii fiind nemulţumiţi de calitatea acestor produse.

Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad este singura unitate medicală cu paturi din judeţul Vaslui care a refuzat să cumpere dezinfectanţi de la Hexi Pharma.

Doar în 2011, timp de câteva luni, a fost folosit un săpun pentru toaletă chirurgicală. Cum calitatea produsului i-a nemulţumit pe medici, au fost căutate produse de la alte firme care să acopere exigenţele.

"De cinci ani lucrăm cu francezii şi nemţii, mai luăm produse şi de la o firmă din Iaşi. Oricum avem obligaţia de a schimba periodic dezinfectanţii pentru a nu contacta rezistenţă. Pentru o perioadă foarte scurtă am folosit produse Hexi Pharma şi cum s-a constat că nu sunt de calitate am refuzat să le mai cumpărăm", a spus Cristina Sîrbu, directorul de îngrijiri al spitalului bârlădean.

De altfel era un lucru ştiut că la Bârlad se pune accent pe calitatea produselor dezinfectante, cu atât mai mult cu cât directorul medical, dr. Dabriela Daniş, este medic epidemiolog.

Spitalul din Bârlad a folosit în ultimii cinci ani produsele firmelor Anios (Franţa) şi Schülke & Mayr (Germania). Ca măsură suplimentară, după izbucnirea scandalului cu apa de ploaie vândută pe post de dezinfectant spitalelor din România, la Bârlad au fost făcutze teste de autocontrol care au ieşit bune. A venit şi o echipă DSP Vaslui care a prelevat probe dar rezultatul nu a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului.

Citeşte şi:

Toţi dezinfectanţii Hexi Pharma retraşi de la utilizare în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite