Vasile Mihalachi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, trimis în judecată de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au finalizat ancheta în cazul lui Vasile Mihalachi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), care a fost trimis în judecată, alături de alţi trei funcţionari publici, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor DNA, alături de Vasile Mihalachi au mai fost trimişi în judecată şi Liviu Butnaru, directorul Agenţiei Judeţene a Autorităţii Rutiere Vaslui, Vasile Vieru, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Tehnice a CJ Vaslui şi Dănuţ Ropotă, referent în cadrul Agenţiei Judeţene a Autorităţii Rutiere Române. 

În rechizitoriu se arată că, în anul 2008, cei patru inculpaţi, în calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judeţean de persoane, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, înlăturând mai mulţi operatori de transport public rutier de la atribuirea unor trasee. Este vorba de societăţi care fie au câştigat licitaţiile în mod legal, fie au fost împiedicate să participe la alte licitaţii.

„În această modalitate, au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au încercat în mod onest să dobândească dreptul de a desfăşura serviciul de transport public pe raza judeţului Vaslui. Pe de altă parte, a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizaţi în sumă totală de 2.659.845 lei, reprezentând sumele obţinute din operarea traseelor atribuite nelegal“, se mai arată în rechizitoriu.

Societăţile comerciale ale căror interese patrimoniale au fost afectate s-au constituit părţi civile în procesul penal cu suma totală de 140.000 euro.  

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite