Val de incendii în Vaslui. Supraîncălzirea sobelor, pe fondul gerului din ultimele zile, a lăsat mai multe familii fără case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile scăzute de la sfârşitul  săptămânii trecute au făcut ca populaţia să suprasolicite mijloacele de încălzire locală, fapt care, coroborat  cu nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării acestora, au condus la generarea mai multor incendii.

Sâmbătă, 11 februarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă din localitatea Mărăşeni, comuna Ştefan cel Mare. Pentru localizarea şi  lichidarea incendiului,  la faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Vaslui, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi 6 subofiţeri. Flăcările au distrus circa tavanul şi peretele locuinţei;

Tot sâmbătă, Secţia de Pompieri Huşi a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi 6 subofiţeri, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă de pe strada Erou Ursan din municipiul Huşi. 

Duminică, 12 februarie, un echipaj de pompieri din cadrul Secţiei Huşi a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o acoperişul unei case din localitatea Epureni, comuna Duda – Epureni. Tot duminică,  un echipaj de pompieri din cadrul Secţiei Huşi a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la coşul de fum a unei locuinţe de pe strada Episcopiei din municipiul Huşi. 

Un alt incendiu s-a produs duminică la o  casă din localitatea Şofroneşti, comuna Todireşti. Pentru localizarea şi lichidarea acestuia s-au două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, cu 10 subofiţeri, care au acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. La sosirea la faţa locului, incendiul se manifesta atât la acoperişul casei, cât şi în interiorul locuinţei.  Flăcările au distrus aproximativ 50 metri pătraţi acoperiş din carton bituminat şi tablă, pe astereală din lemn, un dulap, o uşă şi diverse textile.

În noaptea de duminică spre luni, pompierii vasluieni au fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă din localitatea Puşcaşi. Pentru localizarea şi  lichidarea incendiului,  la faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Vaslui, cu o autospecială de stingere şi şase subofiţeri, care au acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună.  În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta în interiorul locuinţei,  la soba cu acumulare de căldură, cu posibilitate de propagare la întreaga casă. 

”Din fericire,  în urma incendiilor produse la locuinţe s-au înregistrat doar pagube materiale, fără a se produce şi pierderi de vieţi omeneşti. Împrejurările determinante ale incendiilor produse la sfârşitul săptămânii au fost legate de necurăţarea periodică a funinginii depuse pe coşurile de fum, neîntreţinerea coşurilor în urma utilizării lor îndelungate, neizolarea faţă de materialele combustibile din structura acoperişurilor şi planşeelor (grinzi, căpriori), precum şi  neasigurarea etanşării burlanelor şi coşurilor de fum” a precizat Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui. 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite