Urs prins ilegal cu lațul în pădure și batjocorit de săteni. „Ursul în pădure, la ofertă” VIDEO

0
Publicat:

Pe rețelele de socializare circulă de câteva zile o filmare, în care se vede un urs prins într-un laț care se zbate să scape. Animalul a fost găsit de sătenii dintr-o comună vasluiană, care au anunțat autoritățile, dar l-au și chinuit și au făcut glume pe seama lui.

Ursul a fost prins într-un laț pus de un braconier FOTO arhivă Adevărul
Ursul a fost prins într-un laț pus de un braconier FOTO arhivă Adevărul

Un urs a căzut zilele trecute în capcana întinsă de un braconier în pădurea din vecinătatea localității Pădureni, comuna Oșești, județul Vaslui. Animalul s-a prins într-unul din lațurile puse de braconier și a fost descoperit de câțiva săteni din localitatea amintită.

Oamenii au dat alarma, dar înainte de asta s-au amuzat pe seama ursului și s-au filmat în timpul ce făceau glume. Primarul comunei Oșești a anunțat incidentul, iar la fața locului s-au deplasat polițiști și reprezentanți ai Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit.

„Am fost sunat de paznicul de vânătoare de la Grupa II Negrești, mă voi deplasa la fața locului să văd exact despre ce este vorba.

Mi-a spus că este un urs prins în laț, au fost sunate autoritățile competente să vină să-l tranchilizeze și să ridice animalul. Vom face un proces verbal, vom acționa conform procedurilor legale”, a declarat primarul comunei Oșești, Ioan Todirașcu, potrivit ziarului Vremea Nouă.

Are nevoie de îngrijiri medicale

Polițiștii vasluieni au deschis dosar penal pentru tentativă de braconaj cinegetic și fac cercetări pentru a stabili cine a pus lațul în pădure în care s-a prins ursul.

„La data de 9 mai, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat, prin 112, cu privire la faptul că, în zona forestieră „Pădurea Negrea”, din comuna Oșești, județul Vaslui, un exemplar din specia urs este prins într-un laț.

La locul indicat în sesizare s-au deplasat polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Biroului pentru Protecția Animalelor Vaslui, reprezentanți ai Direcției Silvice Vaslui, ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui și ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Vaslui, care au derulat activități în vederea sedării, evaluării și acordării de îngrijiri medicale exemplarului identificat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii tentativei la infracțiunea de braconaj cinegetic, urmând a fi efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și dispunerea măsurilor legale”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Ursul a fost tranchzilizat și a primit îngrijiri medicale după cele întâmplate.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite