UPDATE FOTO  Sinucigaşul Gara Bârlad a fost identificat. Gestul extrem a fost gândit cu mult timp înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi dimineaţă, în jurul orei 10.00, un bărbat a cărui identitate nu a fost stabilită s-a aruncat în faţa trenului Regio 1863 (Iaşi-Galaţi), chiar la ieşirea din Gara Bârlad. În urmă cu trei zile a mai fost un accident în Gara Bârlad, soldat cu decesul unui pasager care a încercat să urce în mersul trenului

UPDATE Bărbatul spulberat de tren în apropiere de Gara Bârlad a fost identiticat de poliţişti la o zi după tragicul eveniment, chiar în ziua în care şi-ar fi serbat onomastica. Gheorghe Ţurcanu are 68 de ani şi are domiciliul în localitatea Brădeşti, comuna Vinderei. Rudele sinucigaşului le-au spus anchetatorilor că acesta a ameninţat de mai multe ori că îşi va pune capăt zilelor.

UPDATE Potrivit unor surse din cadrul CFR Bârlad, bărbatul ar mai fi avut o tentativă de suicid în cursul zilei de ieri, 21 aprilie, în jurul orei 17.00. Acesta a fost văzut de mecanicul de locomotivă al trenului Inter-regio 1663 (Bucureşti - Iaşi) în apropiere de Gara Bârlad cu capul pe şină. În momentul în care trenul a încetinit s-a ridicat în picioare şi a alergat către locomotivă. Trenul a fost oprit înainte de staţie şi a fost evitat impactul. Controlorii s-au asigurat că bărbatul este în afara oricărui pericol şi au reluat cursa.

Până la ora actuală nu a fost identificat cadavrul.

Ştire iniţială:

Azi dimineaţă, la puţin timp după plecarea trenului Regio 1863 pe ruta Iaşi-Galaţi, la numai câteva sute de metri de  Gara Bârlad, un bărbat s-a aruncat în faţa locomotivei. Trupul sinucigaşului a fost proiectat lângă liniile de cale ferată.

Şeful de tren a anunţat incidentul la 112, puţin înainte de ora 10.00. Imediat a sosit la faţa locului un echipaj de ambulanţă, dar cadrele medicale nu au mai putut face altceva decât să constate decesul. Bărbatul nu avea asupra lui acte de identitate, nici o scrisoare sau bilet de adio care să justifice un act suicidal. E posibil totuşi să fi fost vorba despre un simplu accident.

“Poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea identităţii bărbatului şi lămurirea tuturor împrejurărilor în care acesta şi-a pierdut viaţa”, a precizat Alina Tonica, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Bârlad în vederea efectuării autopsiei. Bărbatul avea în jur de 65-70 de ani, era îmbrăcat cu o geacă de culoare albastră, pantaloni tip blue-jeans albaştri, purta o şapcă de culoare neagră şi pantofi de culoare maro.

Persoanele care pot da relaţii cu privire la identitatea acestuia sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau la numărul 112.     

Este al doilea accident petrecut în Gara Bârlad la interval de numai câteva zile. Luni, 20 aprilie, un pensionar de 73 de ani, din Tutova, care călătorea cu trenul Regio Tecuci-Iaşi a coborât în Gara Bârlad pentru a-şi cumpăra un ziar de la un chioşc. Trenul s-a pus în mişcare înainte ca bătrânul să se întoarcă. S-a prins de balustrada ultimului vagon şi a fost văzut de martori în timp ce alerga paralel cu trenul şi încerca să urce. S-a dezechilibrat şi a fost prins sub roţile trenului. În ciuda leziunilor puternice a supravieţuit şi a fost dus la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad cu picioarele zdrobite şi mai multe leziuni. Mihail Nenov, fost inginer zootehnist în Tutova, victima tragicului accident, a murit câteva ore mai târziu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite