UPDATE FOTO Poliţiştii de la Crimă Organizată au periat Moldova în căutarea evazioniştilor. Fiica bulibaşei de Bârlad, săltată de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiica bulibaşei de Bârlad a fost urcată în duba jandarmeriei FOTO Sabina Ghiorghe
Fiica bulibaşei de Bârlad a fost urcată în duba jandarmeriei FOTO Sabina Ghiorghe

Acţiunea a avut loc azi dimineaţă, 12 martie, şi a fost coordonată de un procuror de la DIICOT Vaslui. În total au fost 54 de percheziţii în mai multe judeţe. Se fac cercetări pentru fraude economice şi la ora actuală au fost conduse la sediul DIICOT Vaslui un număr de 34 de persoane. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 8.500.000 de lei.

UPDATE Descinderea de la palatul bulibaşei de Bârlad face parte dintr-o acţiune amplă de combatere a criminalităţii. Întreaga acţiune a fost coordonată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Vaslui, sprijiniţi de colegi din Iaşi, Bacău, Galaţi, Bucureşti, Braşov şi Covasna.

“Mascaţii” au efectuat 54 de percheziţii la membrii unui grup infracţional organizat, constituit în vederea săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, liderii grupării ar fi înfiinţat societăţi comerciale pe numele lor sau ar fi identificat persoane cu posibilităţi financiare reduse care, în schimbul unor  sume de bani modice, ar fi înfiinţat sau preluat firme. Ulterior, membrii grupării ar fi identificat clienţi, respectiv administratori de societăţi comerciale care, pentru a plăti către bugetul de stat sume de bani cu  mult  reduse faţă de cele reale, doreau să intre în posesia facturilor fiscale fictive emise de societăţile de tip fantomă, pentru a le introduce în situaţia financiar-contabilă”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

De asemenea, beneficiarii facturilor fictive sunt bănuiţi că ar fi intenţionat să-şi însuşească bani din societăţile pe care le administrau şi ar fi apelat la liderii grupării pentru a le emite documente financiar-contabile care să ateste o achiziţie de bunuri, produse sau servicii.



În baza acestor documente fictive, beneficiarii ar fi virat sumele de bani înscrise pe facturile fiscale în conturile bancare deschise în numele societăţilor controlate de liderii grupării, după care ar fi intrat în posesia acestora în numerar, plătind un comision de 10% din valoarea sumei înscrisă pe factura fiscală fictivă.

percheziţii vaslui

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate documente financiar-contabile, documente privind operaţiunile comerciale derulate, documente bancare, contracte comerciale şi 27 de hard-diskuri. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 8.500.000 de lei.

La sediul DIICOT – B.T. Vaslui au fost conduse, în vederea audierii, 35 de persoane. Printre acestea se află şi fiica bulibaşei de Bârlad. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române  şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor.

Ştire iniţială:

La palatul lui Ion Brătianu, zis Ionică Ţiganu’, a avut  loc astăzi dimineaţă o amplă descindere coordonată de DIICOT Vaslui.

În cele aproximativ două ore cât au stat anchetatorii în palatul bulibaşei de Bârlad, un bărbat, care a spus că este membru al familiei, a intrat şi ieşit de mai multe ori din curte, a plecat cu maşina şi a revenit de fiecare dată cu dosare, cu acte şi ştampile.

Acţiunea s-a încheiat puţin înainte de ora 10.00. În duba Jandarmeriei a fost urcată una din fiicele bulibaşei.

Familia Brătianu face afaceri cu fier vechi, turnătorie de neferoase etc.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite