Un tânăr din Vaslui şi-a incendiat maşina în timpul controlului vamal după ce a fost prins cu ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Albita

Un tânăr de 30 ani din Vaslui a fost reţinut de poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa   pentru 24 de ore după ce şi-a incendiat autoturismul în care transporta ţigări de contrabandă, chiar în timpul controlului vamal. Incendiul puternic izbucnit în încăperea unde avea loc controlul a fost stins cu ajutorul pompierilor. O maşină aflată în apropierea celei incendiate a fost afectată de flăcări.

Miercuri seara, în jurul orelor 18.20, la PTF Albiţa  s-a prezentat un de 30 de ani, domiciliat în judeţul Vaslui, conducând un autoturism marca Ford, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară. Având suspiciuni cu privire la faptul că cetăţeanul respectiv este implicat în traficul cu ţigări, poliţiştii de frontieră au solicitat vameşilor efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi mijlocului de transport, în garajul destinat controalelor fizice, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse într-un locaş special amenajat, în bordul autoturismului, mai multe pachete cu ţigări.

În momentul descoperirii ţigărilor,  şoferul maşinii, s-a deplasat brusc spre portbagajul acesteia, de unde a scos o sticlă cu un lichid inflamabil pe care l-a aruncat pe bordul maşinii, în zona ţigărilor descoperite, provocând un incendiu puternic care s-a extins şi la un alt autoturism aflat în garajul alăturat. În timpul incidentului, nicio persoană nu a fost rănită, dar pentru stingerea incendiului a fost necesară intervenţia unui echipaj de pompieri.

 “Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri”, iar pe pe numele lui, Parchetul de pe langa Judecatoria Huşi a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă. ”, a precizat comisarul Nelu Zaharia, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite