Grevă de avertisment la „Braicar”. Brăilenii au aşteptat degeaba autobuzele şi tramvaiele în staţii, joi dimineaţă, între orele 5.00 şi 7.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În dimineţa zilei de joi, timp de două ore, între 5.00 şi 7.00, autobuzele şi tramvaiele operatorului de transport public local „Braicar” SA nu au intrat pe traseu. Angajaţii societăţii au declanşat o grevă de avertisment, nemulţumiţi că nu li se cresc salariile. Nici autorităţile locale şi nici conducerea companiei nu au mers să discute cu greviştii, iar cei care au avut de suferit au fost brăilenii care se grăbeau spre serviciu.

Protestul a avut loc în curtea depoului "Braicar" din Radu Negru, unde s-au adunat circa 100 de salariaţi ai companiei. "Aceasta este prima mişcare de protest, de mulţi ani încoace, organizată cu respectarea prevederilor legale, cu toate cerinţele menţionate în Legea Dialogului Social. Până acum se întâmplau greve spontane care de multe ori rămâneau fără nici un efect. Acum s-a mers pe lege şi s-au urmat toţi paşii. Probabil asta sperie, faptul că suntem în legalitate cu protestele noastre. Din câte am înţeles totuşi conducerea vrea să ne dea în judecată pe motiv de falsuri în semnăturile strânse pentru susţinerea acţiunilor de protest. (...) Plus că s-au făcut presiuni enorme asupra salariaţilor, ameninţaţi că vor fi daţi afară sau că vor avea probleme la serviciu dacă participă la grevă. Avem şi cazuri de salariaţi care au fost înlocuiţi în grafice pe ultima sută de metri", au explicat liderii sindicali ai salariaţilor din companie.

"Cerem demiterea conducerii unităţii, dar şi înlocuirea membrilor Consiliului de Administraţie care practic au fost cumpăraţi fiindu-le majorate de aproape 20 de ori indemnizaţiile de şedinţă, ajungând acum la 8 milioane de lei vechi, faţă de nici cinci sute de mii cât aveau cu ceva timp în urmă. Normal că cei din Consiliu le ţin parte celor din conducere", a precizat Ionel Badachi, vicepreşedinte al Sindicatului Liber "Transloc".

În jurul orei 6.40 autobuzele au ieşit pe poarta depoului pentru a putea intra în trasee începând cu ora 7.00. Dacă sindicaliştii nu vor ajunge la o înţelegere cu conducerea „Braicar” va fi declanşată o grevă generală. Aceasta este programată pentru marţi, 5 august.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite