Un militar beat criţă a fost surprins conducând un autoturism cu 143 kilometri la oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politisti rutiera drumuri iarna

Un tânăr de 30 de ani, militar la o unitate militară din judeţul Vrancea a fost surprins gonind cu autoturismul pe Drumul European 581, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, ce efectua activităţi de supraveghere şi control trafic pe Drumul European 581, a surprins cu aparatul radar un autoturism înmatriculat în judeţul Vaslui, care circula cu viteza de 143 km/h din direcţia localităţii Bădeana spre Bârlad.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Stănileşti, judeţul Vaslui, militar în cadrul unei unităţi militare din judeţul Vrancea.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus de poliţiştii rutieri la spitalul din Bârlad unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

”În cauză a fost întocmit dosar penal sub apectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 336, alineatul 1 din Codul Penal. Având în vedere calitatea de militar a conducătorului auto, dosarul a fost declinat spre competenta soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite