Tinerii care s-au bătut într-un club din Bârlad au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au decis, ieri,  arestarea preventivă a celor cinci bârlădeni care, în urmă cu zece zile, au fost protagoniştii unui scandal monstru într-un club de noapte din oraş.

Decizia judecătorilor vasluieni vine după ce, în primă instanţă, magistraţii Judecătoriei Bârlad hotărâseră ca bătăuşii să fie cercetaţi în stare de libertate, cu interdicţia de a nu părăsi localitatea.

Practic, judecătorii vasluieni au admis recursul procurorilor şi au hotărât arestarea preventivă a celor 5 inculpaţi: Bogdan Ştefan Bonciu, Răzvan Bonciu, Dorel Sîrbu, Marian Sîrbu şi Marius Iulian Gălăţeanu.

Cei cinci scandalagii, însoţiţi de un întreg alai de susţinători, s-au prezentat la Tribunalul Vaslui încă de la primele ore ale dimineţii, venind însoţiţ de un soţii, rude şi prieteni.  La Tribunal au fost prezenţi şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, care trebuiau să fie pregătiţi pentru a-i încătuşa pe bătăuşi în cazul unei decizii de arestare.

După mai bine de 4 ore de aşteptare, preşedintele completului de judecată a anunţat sentinţa prin care s-a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor cinci, sentinţă care a picat ca un trăsnet peste grupul de susţinători.

Au sărit la bătaie la jurnalişti

După semnarea mandatelor de arestare, cei 5 bătăuşi au fost încătuşaţi şi duşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului. Supăraţi că rudele le-au fost arestate, cei din sala de judecată şi-au vărsat nervii pe jurnaliştii prezenţi, înjurându-I, ameninţându-I, scuipându-i şi adresându-le cuvinte urâte.

Cei cinci tineri arestaţi fac parte din grupul care au transformat clubul de noapte Dublin, din Bârlad, în scena unei răfuieli sângeroase. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 18 spre 19 ianuarie, aceştia folosindu-se şi de cuţite pentru a-şi face singuri dreptate. Ei fac parte dintr-un grup de romi, domiciliaţi în cartierul Podeni, care au mers în seara respectivă în clubul amintit pentru a asista la concertul unui manelist.

Scandalul a plecat după ce, la un moment dat, un bărbat înarmat cu un pistol s-a aşezat în uşă, interzicându-le să părăsească incinta, timp în care un un alt bărbat a sărit cu un cuţit de vânătoare asupra lor.

De naici până la o bătaie general nu a mai fost decât un pas, conflictul degenerând pentru că au intervenit şi prietenii cuţitarului. Toate armele au fost strânse şi puse într-o maşină care a plecat înainte să ajungă poliţiştii.

În urma acestui scandal, în seara respectivă, 11 persoane au fost reţinute pentru audieri, acestea fiind acuzate de loviri şi alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite