Sute de amenzi aplicate de poliţiştii vasluieni în minivacanţa de Sfânta Marie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzi rutiere

Peste 2400 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Vaslui în ultima săptămână. Cele mai multe abateri au fost constate la regimul circulaţiei rutiere.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale au fost intensificate în toată ţara. Astfel, în perioada 8-14 august, poliţiştii vasluieni, pe lângă activităţile curente de asigurare a ordinii şi liniştii publice, au organizat 73 de acţiuni. Poliţiştii au efectuat 10 de percheziţii domiciliare, au instituit 66 de filtre rutiere şi au verificat în bazele de date 513 autovehicule.
Pentru desfăşurarea acestor activităţi, au fost angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale, arme, explozivi, substanţe periculoase.
Poliţiştii au constatat 38 de infracţiuni, dintre care 13 în flagrant. Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1702 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 291.142 de lei. Din totalul sancţiunilor aplicate, 255 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 48 la Legea 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Cele mai multe sancţiuni, 1191, au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, 7 dintre acestea fiind pentru consum de alcool la volan şi 360 pentru depăşirea vitezei legale.
Totodată, au fost reţinute 56 de permise de conducere şi 21 de certificate de înmatriculare.
În perioada 15-17 august a.c., pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.
Poliţiştii au constatat au constatat 16 infracţiuni, dintre care 8 în flagrant delict. Dintre acestea, 10 au fost la regimul circulaţiei (2 pentru conducerea sub influenţa alcoolului şi 4 pentru conducere fără permis).
În cele trei zile, poliţiştii au aplicat 764 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 187.420 de lei: 81 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 25 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicit şi 15 la alte acte normative.
Cele mai multe sancţiuni, 643, au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 6 dintre acestea au fost aplicate pentru consum de alcool la volan, 350 pentru depăşirea vitezei legale, 4 pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru neacordare de prioritate. Totodată, au fost reţinute 34 de permise de conducere, 6 pentru alcool şi 11 pentru viteză, fiind retrase 9 certificate de înmatriculare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite