Reţetă simplă pentru un delicios tort de îngheţată. Secretul cremei în trei culori, cu fructe de sezon şi nucă
0Un desert de sezon care poate să facă faţă celor mai exigente gusturi poate fi preparat în casă, dacă sunt alese ingrediente naturale şi proaspete.
“Adevărul” propune o reţetă delicioasă de îngheţată de casă, simplu de preparat, doar că e nevoie de răbdare pentru a realiza un tort cu trei sau mai multe arome. Pentru persoanele care nu dispun de timp se pot prepara trei tipuri diferite de îngheţată puse la congelator în vase separate care ulterior vor fi combinate în cupe.
Tort de îngheţată în trei culori
Ingrediente:
- 9 ouă
- 600 ml de frişcă făcută din smântână naturală
- 18 linguri de zahăr
- Arome (nucă măcinată, cacao, vanilie, fistic, fructe de sezon etc)
Cum se prepară tortul de îngheţată:
Vor fi preparate trei tipuri de îngheţată folosind aromele preferate. Vasul pe care îl vom folosi pentru a congela îngheţata trebuie să fie mai mare (o caserolă de 2 litri) sau putem folosi vase mai mici pentru a realiza două torturi. Se pot reduce cantităţile la jumătate pentru o primă încercare. Secretul constă în faptul că straturile de îngheţată vor fi turnate unul peste celălalt la interval de două ore pentru a obţine îngheţata în culori şi arome diferite. Pentru ca îngheţata să nu facă aşchii de gheaţă trebuie să folosim smântână grasă, de calitate, pentru a prepara frişca.
Batem frişca bine, în care vom pune zahăr după gust. O împărţim în trei părţi egale. Separăm ouăle. Batem albuşurile spumă împreună. Vom folosi câte trei gălbenuşuri pentru fiecare strat de îngheţată peste care adăugăm trei linguri de zahăr. După ce s-a topit zahărul şi obţinem o cremă pufoasă vom adăuga aroma dorită. De exemplu, nucă măcinată şi esenţă de rom. Vom adăuga o treime din bezea amestecând uşor de sus în joss ă nu se lase spuma. Adăugăm apoi o treime din frişcă şi după omogenizare turnăm compoziţia în caserolă şi dăm la congelator. Restul compoziţiilor le vom păstra la frigider, acoperite bine.
După două ore vom adăuga alt strat de îngheţată pentru care vom folosi tot trei gălbenuşui, spuma de albuş de la trei ouă şi 200 ml de frişcă. Se poate folosi cacao, vanilie, fistic etc. Încercăm să obţinem contrast de culori aşa că vom ţine cont şi de aspect, nu doar de aroma preferată.
Pentru al treilea strat de îngheţată vom folosi fructe de sezon: căpşuni, caise, kivi, banane etc. Putem folosi fructe pasate sau le tăiem în cuburi mici.