Îngheţată de căpşuni cu iaurt şi frişcă: desert de casă răcoritor şi gustos
0O îngheţată de căpşuni cu iaurt şi frişcă reprezintă desertul perfect pentru zilele de vară. Este răcoritor, se prepară rapid şi îl puteţi oferi celor mici fără să vă gândiţi la posibilele ingrediente nu tocmai sănătoase adăugate sortimentelor din comerţ.
Îngheţată de căpşuni cu iaurt şi frişcă. Ingrediente necesare pentru 4 persoane:
400 g căpşuni coapte
zeama de la o lămâie
80 gr. zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
300 g iaurt
100 gr frişcă bătută
căpşuni frumoase şi fistic pentru ornat
Îngheţată de căpşuni cu iaurt şi frişcă. Mod de preparare:
Căpşunile se spală, apoi se taie bucăţi mici şi se pun într-un castron. Stropiţi fructele tăiate cu zeama de lămâie, presăraţi peste ele zahărul tos şi zahărul vanilat, după care lăsaţi totul la frigider timp de 15 minute pentru ca aromele să se combine. Piureul de căpşuni obţinut se amestecă bine cu iaurtul, iar compoziţia se toarnă într-o cutie pentru îngheţată şi se bagă la congelator până se întăreşte. Se poate servi în cupe pentru îngheţată, ornată cu fistic, căpşuni şi puţină frişcă.
Pregătiţi frişca de casă, care este şi cea mai gustoasă, cu măcar o oră înainte de a scoate îngheţata de la rece.
Îngheţată de căpşuni cu iaurt şi frişcă. Ingrediente pentru frişcă:
1/2 kg smântână proaspătă (cu cel puţin 30% grăsime)
4 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat (1 fiolă esenţă de vanilie)
Îngheţată de căpşuni cu iaurt şi frişcă. Mod de preparare:
Puneţi smântâna la frigider timp de câteva ore, apoi rasturnaţi-o într-un vas şi lăsaţi-o la temperatura camerei timp de zece minute. Începeţi să o amestecaţi cu mixerul la viteză mică şi când aceasta începe să se umfle, presăraţi treptat cu lingura zahărul pudră şi zahărul vanilat, apoi puteţi să măriţi viteza mixerului. Continuaţi să mixaţi până se îngroaşă şi prezintă consistenţa de spumă. În acest moment puteţi adăuga 2 pliculeţe de întăritor pentru frişcă, necesare atunci când doriţi să folosiţi frişca la ornat (astfel frişca nu se va lăsa). Amestecaţi şi lăsaţi vasul la frigider timp de o oră, după care puteţi să savuraţi frişca alături de îngheţată de căpşuni cu iaurt.