Reţetă îngheţată de casă: deliciosul desert rece cu cafea care se prepară în doi timp şi trei mişcări, pentru zile călduroase
0
Reţetă îngheţată de casă. Cum vara ne bate la uşă iar zilele călduroase cer insistent delicii culinare răcoritoare, vă propunem o reţetă simplă şi gustoasă de îngheţată de casă cu cafea, cu care să vă desfătaţi papilele gustative pe caniculă.
Reţetă îngheţată de casă: ingrediente pentru un desert rece cu cafea
- o păstaie de vanilie,
- 5 grame de cacao fără zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 130 de grame de zahăr
- 5 grame de cafea instant
- 500de mililitri de lapte
Reţetă îngheţată de casă: metodă de preparare
Se pune laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie. După ce dă în clocot, se adaugă cafeaua instant şi pudra de cacao, după care se lasă amestecul la răcit.
Între timp, se freacă gălbenuşurile cu zahăr. Adăugăm apoi peste gălbenuşuri laptele strecurat, după care amestecăm bine cu un mixer. Compoziţia se pune apoi în aparatul de făcut îngheţată sau se pune în forme şi se lasă la congelator.