Remus Mitrea va fi judecat, în continuare, la Tribunalul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Mitrea este judecat pentru luare de mită FOTO:vrn.ro
Remus Mitrea este judecat pentru luare de mită FOTO:vrn.ro

Fostul director al agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui va fi judecat în continuare de magistraţii de la Tribunalul Vaslui, după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiie au respins cererea avocaţilor lui Mitrea de a suspenda procesul din Vaslui.

La termenul din 29 ianurie, Remus Mitrea solicitase suspendarea judecăţii până când va fi soluţionată cererea de strămutare a procesului.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis să se pronunţe asupra acestei cereri pe data de 19 martie, ceea ce înseamnă că procesul fostului director al APM va continua la Tribunalul Vaslui, următorul termen fiind programat pe 26 februarie.

Acuzat de dare şi luare de mită

Trimis în judecată pentru luare şi dare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, fostul director al APM Vaslui a efectuat până acum 4 luni de arest prevetiv.

Povestea condamnării fostului director al APM Vaslui a început în data de 2 octombrie 2012, atunci când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins la sediul instituţiei.

Pe 17 octombrie, şeful de la APM a depus recurs la măsura arestării preventive, dar judecătorii i-au respins solicitarea, iar la expirarea celor 29 de zile, el a fost arestat definitiv, asupra sa existând 11 capete de acuzare.

Potrivit procurorilor, „din sumele pretinse, inculpatul Mitrea Remus a primit sumele totale de 1.497.532,23 lei şi 12.000 euro atât în mod direct, în numerar, cât şi, în majoritatea situaţiilor, disimulate sub forma preţului unor contracte încheiate, la solicitarea inculpatului, între firmele beneficiare ale avizelor de mediu şi unele societăţi comerciale controlate de inculpat (era unicul factor de decizie cu privire la activitate şi patrimoniu). Într-o altă situaţie, inculpatul a solicitat subcontractarea unor lucrări de construcţii, finanţate din fonduri comunitare, lucrări pe care firma controlată de inculpat le-a realizat doar parţial.“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite