Relu Fenechiu, eliberat condiţionat din puşcărie. Cât a stat în total după gratii fostul ministru al Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fenechiu

Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, a fost eliberat condiţionat din închisoare printr-o decizie judecătorească şi părăseşte Penitenciarul Vaslui în cursul zilei de 7 august.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au pronunţat în dimineaţa zilei de 7 august decizia de eliberare condiţionată din închisoare a fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Relu Fenechiu a fost încarcerat pe 30 ianuarie 2014, când Curtea Supremă l-a condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Prejudiciul din dosarul “Transformatorul” se ridică la peste 5,5 milioane de lei şi nu a fost recuperat până în prezent. După condamnarea definitivă, familia Fenechiu a recurs la mai multe tertipuri pentru a scăpa de plata prejudiciului.

Judecătoria Vaslui a arătat în hotărârea prin care a dispus eliberarea condiţionată că, până la data de 8 mai 2017, Relu Fenechiu a executat efectiv 1.195 zile închisoare, 203 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate (din care 83 de zile din activităţi lucrative la clubul unităţii şi 120 de zile ca urmare a elaborării de lucrări ştiinţifice/articole ştiinţifice) şi 0 zile executate în arest preventiv, „în total fiind 1398 zile câştigate şi executate”.

Fenechiu: ”Am greşit”

”Eu am greşit. Din acest motiv am făcut atâţia ani de puşcărie. Nu am de gând să mă mai întorc acolo. Am familie, am copii, am părinţi bătrâni şi bolnavi, trebuie să mă duc să muncesc pentru ei. Sunt o persoană care poate trăi în societate, fără să mai greşească”, a asigurat Fenechiu judecătorii în ultimul cuvânt pe care l-a susţinut în timpul termenului din 2 august al procesului vizând eliberarea sa condiţionată, fără a pomeni despre prejudiciul nerecuperat de statul român.

În total, Relu Fenechiu a executat 3 ani, 6 luni şi 8 zile din pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare primită în dosarul "Transformatorul".

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite