Reclamaţia unui pacient care i-a atras Spitalului Bârlad o amendă usturătoare. Ce au omis autorităţile să vadă ani în şir şi i-a umilit pe bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ambulanta spital beldiman barlad

O amendă de 10.000 de lei a fost aplicată Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad după ce o echipă din cadrul DSP Vaslui a primit o reclamaţie din partea unui pacient nemulţumit

A fost nevoie să se revolte pacienţii pentru ca autorităţile sanitare să observe un lucru cunoscut şi practicat ani în şir. Echipa de control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vasluia răspuns unei reclamaţii formulate de un pacient prin care şi-a exprimat revolta faţă de mijlocul de transport folosit la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad pentru pacienţii care trebuie duşi la consulturile interdisciplinare.

Cum secţiile spitalului sunt împrăştiate în mai multe clădiri, se întâmplă adeseori ca aceştia să fie duşi cu maşina dintr-un loc în altul pentru a beneficia de consultul altor medici specialişti decât cei la care sunt internaţi. Acest lucru se făcea cu o autoutilitară Dacia tip papuc pe care a fost montată o caroserie iar în interior au fost fixate bănci din lemn. Bolnavii erau urcaţi înăuntru ca vitele, fără a avea geam, loc să se mişte şi posibilitatea să respire.

Reclamaţia formulată s-a dovedit a fi întemeiată şi drept consecinţă a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei. În loc de găsirea unei soluţii pentru rezolvarea problemei sau a finanţării necesare pentru a achiziţiona o ambulanţă pentru transportul intern, autorităţile au împovărat spitalul cu o amendă. Aceasta a fost contestată la Judecătoria Bârlad, cerere care urmează a fi soluţionată.

Conducerea spitalului bârlădean a scos din uz maşina din cauza căreia a primit amenda, iar transportul pacienţilor se face cu o ambulanţă donată unităţii în urmă cu mai mulţi ani. Aceasta era folosită şi înainte în paralel cu papucul carosat.

"Amenda a fost aplicată pentru că maşina respectivă nu avea autorizaţie sanitară, autorizare care nici nu a fost cerută niciodată. Era folosită în special pentru pacienţii de la Compartimentul Primiri Urgenţe, dar şi pentru consulturile interclinice. Din 15 ianuarie, ziua când a fost aplicată amenda, a fost scoasă din uz", a spus Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media în cadrul Spitalului Bârlad.

"Relicva" care transporta pacienţi mai este folosită momentan pentru transportul de materiale de construcţii sau alte lucruri de care e nevoie pentru întreţinerea spitalului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite