Răsturnare de situație în accidentul cu cinci răniți de la Vaslui. Cine se afla, de fapt, la volanul mașinii studentei la Medicină

0
Publicat:

Polițiștii au stabilit că acela care a condus mașina în ziua teribilului accident din localitatea Pădureni (Vaslui) este, de fapt, un băiat de 17 ani - și nu studenta la Medicină căreia îi aparținea autovehiculul, așa cum se crezuse inițial. Ambii au fost reținuți de polițiști.

Cinci tineri au fosr răniți în accidentul rutier ISU Vaslui
Cinci tineri au fosr răniți în accidentul rutier ISU Vaslui

Anchetatorii vasluieni au reținut miercuri, 27 martie 2024, un adolescent de 17 ani și o studentă la Medicină deoarece au stabilit că fata îi dăduse mașina băiatului să o conducă, deși știa că nu are permis, și nu era prima oară când se întâmpla asta. Adolescentul a pierdut controlul mașinii și s-a izbit violent de un cap de pod.

„Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au reținut o tânără și un minor, în vârstă de 20, respectiv 17 ani, din municipiul Huși, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (sub aspectul încredințării unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere) și favorizarea făptuitorului, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere și vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Accidentul rutier a avut loc în noaptea de 16 martie 2024. Poliția municipiului Huși a fost sesizată, printr-un apel la 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier în comuna Pădureni, județul Vaslui, pe drumul comunal DC 35, după ce un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, ce se deplasa spre localitatea Ivănești, comuna Pădureni, a intrat în coliziune cu un cap de pod și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a celor 5 tineri care călătoreau în autoturism, cu vârste între 17 și 20 de ani, toți din municipiul Huși, care au fost transportați la Spitalul municipal Huși, pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale.

Unul dintre ei s-a ales cu un picior amputat în urma celor întâmplate, iar alt tânăr a fost dus în comă la spital.

Inițial, studenta la Medicină a încercat să îi inducă în eroare pe anchetatori, spunând că ea ar fi condus mașina și ar fi provocat accidentul, dar polițiștii au stabilit în urma verificărilor că adolescentul de 17 ani s-ar fi aflat, de fapt, la volan.

„Pe timpul efectuării cercetării la fața locului, tânăra cercetată a declarat, contrar realității, că ea s-ar fi aflat la volanul autoturismului în momentul producerii accidentului rutier. În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii rutieri au stabilit că, tânăra bănuită de comiterea celor 2 infracțiuni cercetate i-ar fi încredințat minorului cercetat autoturismul implicat în evenimentul rutier, spre a fi condus, atât în momentul producerii evenimentului rutier, cât și anterior, în noaptea de 15/16 martie 2024, în diferite intervale orare, în timp ce tânăra ar fi circulat în autoturism, în calitate de pasager, pe scaunul din dreapta față. În ceea ce îl privește pe minorul de 17 ani, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 15/16 martie 2024, în diferite intervale orare, ar fi condus un autoturism pe drumurile publice din comuna Pădureni, județul Vaslui”, au stabilit anchetatorii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite