Provocare pentru cei înzestraţi cu spirit civic. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru a fi voluntar alături de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvator din pasiune FOTO ISU
Salvator din pasiune FOTO ISU

Daca ai peste 16 ani şi vrei să participi la misiuni de intervenţie în situaţii de urgenţă, să înveţi şi să utilizezi noţiuni de bază  în acordarea primului ajutor medical, să te implici în acţiuni de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajelor de prevenire a situaţiilor de urgenţă, atunci şi tu poţi fi salvator

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin unităţile subordonate, lansează o provocare, aceea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România.

"Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor. După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general  vor consta în participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv", se precizează în comunicatul de presă al ISU Vaslui.

Proiectul intitulat „Salvator din pasiune” se va derula în perioada 10 mai – 29 iulie, interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor şi  încheierea contractelor de voluntariat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui are ca obiectiv recrutarea a 40 de voluntari, iar activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii, organizate de ISUJ Vaslui, vor fi fără scop lucrativ şi fără remuneraţie. Înscrierile se pot face până pe 17 iunie.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească voluntarii:
- vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
- apt din punct de vedere medical;
- să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;
- să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală  şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

În urma desfăşurării perioadelor de voluntariat, voluntarul va obţine un certificat de voluntariat şi un raport de activitate emis de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui, de pe strada Castanilor nr. 9 sau accesând site-ul www.isuvaslui.ro , secţiunea Voluntariat
 

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri