Primarul PSD de Voineşti, declarat incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Miler FOTO V 24
Aurelian Miler FOTO V 24

Agenţia Naţională de Integritate a publicat astăzi, 25 martie, lista cu şapte primari din ţară incompatibili cu funcţia având simultan şi alte activităţi.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către şapte foşti sau actuali aleşi locali din ţară (trei primari, un fost primar, trei consilieri locali), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Pe lista nominală a celor şapte foşti sau actuali aleşi locali în cazul cărora Agenţia a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor se află şi Aurelian Miler, primarul PSD din localitatea vasluiană Voineşti.

"Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 11 octombrie 2010, întrucât deţine, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul MILER AURELIAN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003. De asemenea, s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada 06 ianuarie 2010 - 18 mai 2011, întrucât, simultan cu funcţia de primar, a deţinut şi funcţia de administrator al S.C. AGROMILER S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003", se precizează în comunicatul ANI.

Contactat telefonic, primarul Aurelian Miler, a spus pentru "Adevărul": "Cunosc situaţia, nu e nicio problemă. Nu puteam să-mi las societatea de izbelişte până îmi găseam un administrator. A fost o suprapunere o perioadă de timp. Oricum nu am avut contracte cu primăria sau alte activităţi".

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite