Primarul Bârladului, contracte cu dedicaţie pentru firmele de casă. Constantinescu a recunoscut faptele şi e dispus să facă un an de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titi Constantinescu a recunoscut că este vinovat în faţa procurorilor ieşeni
Titi Constantinescu a recunoscut că este vinovat în faţa procurorilor ieşeni

Pentru a scăpa cu o pedeapsă mai uşoară în dosarul penal privind conflicte de interese prin care îşi atribuia lucrări firmelor apropiate, Constantin Constantinescu, primarul de Bârlad, a încheiat cu procurorii de la Curtea de Apel Iaşi un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Înţelegerea a fost semnată pe 12 februarie. În ziua următoare a anunţat că va demisiona din cauza problemelor de sănătate.

Ediul era cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese în formă continuată (două acte materiale din datele 19 martie 2012 şi 4 aprilie 2012). Potrivit art. 301 din Codul Penal, cu aplicarea art. 35, aliniat 1, Cod Penal şi art. 5 aliniat 1 Cod Penal, fapta este sancţionată cu o pedeapsă de 1-5 ani închisoare.

Magistraţii au ţinut cont la stabilirea pedepsei de faptul că inculpatul Constantin Constantinescu a recunoscut comiterea faptei şi a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală. Potrivit procurorului Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, primarului Constantin Constantinescu a primit în baza înţelegerii cu procurorii o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare.

Într-un comunicat de presă postat pe siteul Curţii de Apel Iaşi se fac mai multe precizări: “În fapt, s-a reţinut că numitul Constantinescu Constantin, în calitate de primar al municipiului Barlad:- a aprobat Raportul procedurii de atribuire nr. 4357 din data de 19.03.2012 prin care a fost declarată oferta câştigătoare a contractului de achizitie publică având ca obiect „Lucrări de execuţie a străzilor din cartierele Deal II, Ţuguiata II, Bariera Puieşti, Complex Şcolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Şcolar” ca fiind cea depusă de Asocierea dintre SC URBAN PROIECT SA şi SC TRANSMIR SRL reprezentată de SC TRANSMIR SRL în calitate de lider al asocierii cu o propunere financiara de 31.999.653,33 lei”.

Procurorii ieşeni au precizat că prin semnarea contractelor, ediul Constantinescu avea foloase materiale: “Inculpatul a efectuat astfel acte prin care se produce un folos material pentru cele două societăţi comerciale cu care s-a aflat anterior în relaţii comereciale şi din partea cărora a beneficiat de foloase materiale prin intermediul SC CONSTRUCŢII CONSULT SRL, societate la care a fost asociat şi administrator din data de 25.06.1991 (data inscrierii societăţii in RC) până la data de 05.08.2004 şi ulterior doar asociat unic şi apoi majoritar până la cesionarea părtilor sociale catre concubina sa, numita Negru Cristina”.

Acordul de recunoastere al vinovatiei a fost inaintat la Judecatoria Barlad, pentru validare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite