Preţul gigacaloriei stabilit la Vaslui, unul dintre cele mai mari din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Populaţia va plăti 40% din preţul gigacaloriei FOTO:adevarul
Populaţia va plăti 40% din preţul gigacaloriei FOTO:adevarul

Preţul gigacaloriei pentru energia termică furnizată în sistem centralizat a fost stabilit la 451 de lei în municipiul Vaslui pentru sezonul rece 2013 - 2014, în creştere cu 20 de lei faţă de iarna trecută, fiind unul dintre cele mai mari costuri ale căldurii din ţară.

Costul căldurii furnizate în sistem centralizat în municipiului Vaslui este unul dintre cele mai din ţară pentru noul sezon rece, în condiţiile în care preţul de producţie al gigacaloriei a fost stabilit de societatea Termprod SA la 451 de lei, transmite Mediafax.

Faţă de iarna trecută, preţul unei gigacalorii a crescut cu 20 de lei, respectiv cinci la sută, pe fondul majorării tarifelor la materiile prime, susţin reprezentanţii societăţii furnizoare de agent termic.

„În urma licitaţiei de concesionare a serviciului public de producere, furnizare şi distribuţie a energiei termice, preţul de 451 de lei oferit de Termprod SA, la care Consiliul Local Vaslui este unic acţionar, a fost cel mai mic din ofertele depuse. În preţul gigacaloriei intră o serie de costuri, inclusiv redevenţa pe care societatea de termoficare trebuie să o plătească anual către Consiliul Local", a declarat directorul interimar al SC Termprod SA Vaslui, Ionel Popa.

Potrivit sursei citate, populaţia racordată la sistemul centralizat de termoficare va plăti pe facturi 180 de lei gigacaloria, respectiv 40 la sută din costul total al gigacaloriei. Diferenţa de 271 de lei va fi plătită ca subvenţie de la bugetul local, din taxele şi impozitele populaţiei.

Societatea Termprod SA Vaslui a câştigat în toamna acestui an serviciul de distribuţie a energie termice în sistem centralizat, după ce fosta societate, Termica SA Vaslui, a intrat în insolvenţă.

Citeşte şi:

Zeci de vasluieni au rămas fără ajutoarele de căldură

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite