Presa internaţională, despre violul din Vaslui. Ziarul spaniol „La Vanguardia“ vorbeşte despre „calvarul“ victimei şi despre contrastele sociale din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură ziarul La Vanguardia
FOTO Captură ziarul La Vanguardia

Cazul tinerei din Vaslui care a fost violată până la leşin a ajuns şi în presa internaţională. Un articol publicat în ziarul spaniol „La Vanguardia“ vorbeşte despre chinurile prin care a trecut tânăra şi despre contrastele sociale ce se găsesc în România.

Astăzi, cunoscutul ziar spaniol „La Vanguardia“ a publicat un material în care vorbeşte despre cazul fetei din Vaslui. Jurnaliştii de la ziarul spaniol au povestit momentele de spaimă cumplită prin care a trecut fata din Vaslui în timp ce a fost violată de cei şapte bărbaţi. Jurnaliştii au precizat că victima a fost dusă pe camp şi violată, leşinând de mai multe ori, după care a ajuns la spital. Aceştia au precizat că fata a trecut printr-un adevărat „calvar“.

De asemenea, la sfârşitul articolului, jurnaliştii au menţionat că ţara noastră este o ţară a contrastelor în care se găsesc oameni din toate categoriile sociale care duc o viaţă fie foarte opulentă, fie foarte săracă. „Această tragedie scoate în evidenţă contrastele care există într-o ţară care a aderat la Uniunea Europeană în anul 2007, dar care nu este încă parte din zona euro. România, ţara în care salariul mediu este de aproximativ 300 de euro, este împărţită în zonele rurale, unde locuitori călătoresc pe drumuri de ţară cu căruţe trase de cai, şi zone urbane foarte dezvoltate zone urbane sunt  mall-uri şi reşedinţe scumpe“, mai notează jurnaliştii de la ziarul spaniol aici.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite