Polițiști din Vaslui luați la bătaie de un șofer. Agresorul a fost imobilizat și încătușat de o polițistă

0
Publicat:

Un șofer și-a ieșit din minți după ce a fost tras pe dreapta de o patrulă rutieră. Bărbatul a oprit inițial mașina, dar apoi a demarat în trombă și a abandonat autovehiculul. Când a fost prins de polițiști, a devenit extrem de violent și i-a lovit pe agenți.

Șoferul recalcitrant a fost prins rapid de polițiști FOTO arhivă Adevărul
Șoferul recalcitrant a fost prins rapid de polițiști FOTO arhivă Adevărul

Un incident extrem de grav a avut loc pe 30 noiembrie 2023 pe o stradă din Vaslui. Ceea ce trebuia să fie o simplă verificare în trafic s-a transformat într-o urmărire a unui șofer certat cu legea, care a devenit și violent.

O patrulă de Poliție Rutieră a oprit o mașină, iar șoferul a părut inițial că se va conforma verificărilor.

Dar când unul dintre polițiști s-a apropiat, șoferul a demarat în trombă, iar oamenii legii au pornit în urmărirea lui. Individul și-a abandonat mașina pe strada Gutuilor din Vaslui și a luat-o la fugă, în încercarea de a scăpa de polițiști.

După câteva zeci de metri a fost prins de oamenii legii și atunci s-a dezlănțuit. A început să îi lovească pe oamenii legii, dat aceștia au reușit să îl imobilizeze, iar cea care l-a încătușat a fost o polițistă din patrula rutieră.

„Conducătorul autoturismului nu s-ar fi supus semnalelor regulamentare de oprire făcute de echipaj, continuându-și deplasarea cu viteză mărită până în strada Gutuilor, unde ar fi părăsit autoturismul și ar fi încercat să își asigure scăparea, prin fugă. Bărbatul a fost interceptat în zonă dar ar fi refuzat să se oprească, să se legitimeze și să se supună indicațiilor polițiștilor, procedând la a se manifesta agresiv și violent față de aceștia, motiv pentru care a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Vaslui, pentru cercetări”, a explicat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii au aflat și motivul pentru care șoferul a încercat să fugă și a sărit apoi la bătaie. Acum câteva luni fusese condamnat pentru conducere a unui vehicul fără permis la opt luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere.

Acum a recidivat și cel mai probabil era și băut. Polițiștii l-au condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, dar a refuzat să îi fie luat sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe 30 noiembrie 2023, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe bărbat pe o perioadă de 24 ore. Vineri, 1 decembrie 2023, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, iar instanța a emis un mandat de arestare pe numele lui pentru 30 de zile.

Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, dar este anchetat și pentru ultraj.

„Cu privire la comportamentul manifestat de către bărbatul de 42 de ani, odată cu depistarea acestuia în trafic, a fost sesizat procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite