Peste 200 de vasluieni decedaţi au primit bani pentru încălzirea locuinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 21.000 de vasluieni au primit ajutoare de căldură FOTO:adevarul
Peste 21.000 de vasluieni au primit ajutoare de căldură FOTO:adevarul

Peste 200 de morţi din judeţul Vaslui au figurat ca beneficiari de ajutoare băneşti pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece 2012 - 2013, persoanele decedate pe numele cărora au fost încasaţi ilegal banii fiind descoperite în urma unor controale încrucişate, desfăşurate de autorităţi, transmite Mediafax.

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui a identificat, în urma unor controale încrucişate, un număr de 202 cazuri de persoane care, deşi decedate, au beneficiat de ajutoare pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2012-2013.

Cele mai multe situaţii de acest gen au fost identificate în municipiul Bârlad, însă au existat cazuri şi în mediul rural, cum ar fi în comunele Berezeni, Duda-Epureni, Stănileşti sau Voineşti.

Suma totală acordată de primării persoanelor decedate se ridică la aproape 7.000 de lei.

„În toate cazurile, s-au constituit debite moştenitorilor care au preluat imobilele pentru care s-au acordat acele ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Recuperarea sumelor se va face de către primării, cele care, de altfel, au şi aprobat cele 202 dosare la începutul sau, după caz, pe parcursul sezonului rece trecut", a declarat Sorin Prepeliţă, directorul AJPIS Vaslui.

Pe lângă persoanele decedate, au existat şi 106 cazuri confirmate de beneficiari de ajutoare pentru încălzirea locuinţei care nu şi-au declarat toate veniturile, sumele încasate ilegal ridicându-se la 6.939 lei.

Citeşte şi:

Au încercat să ţepuiască statul. Peste 1.300 de vasluieni, somaţi să returneze banii primiţi ca ajutor social

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite